Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, güncellemelerine devam ediyor. Kullanıcılarına rahat bir kullanım sunan WhatsApp, şimdi de gelişmiş arama özelliği ile gündeme gelmeye hazırlanıyor.

WhatsApp, hali hazırdaki programı olan metin arama özelliğini geliştiriyor. Metin arama özelliğine ses, fotoğraf, bağlantı ve GIF gibi özelliklerine ulaşmanız konusunda kolaylık sağlayacak. Peki bu yeni gelecek olan özelliği nasıl kullanabiliriz? Metin arama kısmına tıklayarak, depolama alanında kaç adet dosya bulunduğuna dair karşınıza bir liste çıkacak. Karşınıza çıkan liste de tüm dosyalarınız gruplar halinde sıralanacak. Sıralanan listede de size gelen fotoğraf, bağlantı ve diğer paylaşımları rahatlıkla bulabileceksiniz.

whatsApp arama

Şuan kullandığımız metin arama özelliğinde sadece kelimeye göre arama yapabiliyoruz.  Ancak gelecek olan özellik ile depolama alanında kaç adet dosya bulunduğu listeler halinde karşısına gelerek kullanıcısına kolaylık sağlayacak. Üstelik önizleme özelliği sayesinde aradığınız dosyayı bulmak daha da kolay hale gelecek. Daha önceden aradığınız dosyaları arama geçmişiniz de gözükecek ve istediğiniz zaman geçmişinizi kolaylıkla silebileceksiniz.

İlk olarak iOS beta kullanıcılarının kullanması planlanıyor.

Yorum Bırakın