Google’ın pazar liderliğinden önce bu koltuğun yegane sahibi Yahoo, son günlerde satılacağı yönündeki haberler ile “yeniden” gündemde.

“Yeniden” diyoruz zira 2008 yılında da Microsoft, Yahoo’yu satın almak için şirkete teklif götürmüş ancak gerek Yahoo yönetiminin istediği rakamları duyamaması gerekse Google‘ın  “Satmayın, finansal destek sağlayalım” açıklaması neticesinde  süreç başlamadan sona ermişti.

Microsoft girişiminin hüsranla sonuçlanmasının ardından Yahoo için sıraya girmeye başlayan  ABD’li yatırım şirketleri ile beraber Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın da arama motoru ile ilgilenmesi, dikkatleri yeniden küçülmekte ve karlılığı giderek azalmakta olan eski devin üzerine çekmiş, ancak Yahoo bu teklifleri de Microsoft’da olduğu gibi kibarca reddetmişti. 

Bugüne geldiğimizde ise mali tablolarına rağmen Microsoft’un Yahoo’da ısrarcı olduğunu ayrıca Yahoo’nun da hisse bazlı yatırımcılara sıcak baktığını görüyoruz.

Carol Bartz’ın görevinden tasfiye edilmesi ve Yahoo tarafında  neredeyse 3 aydır boş kalan CEO koltuğuna kimin oturacağının dahi kesinleşmemiş olması, Bing operasyonu ile “pazarda olma” dışında pek de bir varlık gösteremeyen Microsoft’u rahatsız etmişe benzemiyor zira bu kaotik faz, Microsoft tarafında en düşük maliyet’i garanti altına alan, ciddi bir alım fırsatı olarak yorumlanıyor olabilir.

 

Yorum Bırakın