Yeni twitter tasarımına yakında geçiş başlıyor. Twitter, uzun zamandır test aşamasında olan yeni tasarımını kullanıcısı ile buluşturmaya hazır. Peki yeni tasarım ile hangi özellikler geliyor?

Yeni twitter tasarımı aslında aylardır kullanıcılara açık olarak hizmet veriyordu. Test aşamasında olan yeni twitter tasarımına tam olarak geçiş zorunlu olacak. Yeni tasarımı beğenmeyenler içinde eski sürüme geçiş yapamayacaklar. Yeni tasarım ile beraber dikkat çeken en büyük değişiklik olarak, navigasyon çubuğunda olmuş. Eski sürümde üst tarafta çıkan navigasyon, yeni sürüm ile beraber sol kenar çubuğuna kaydırılmış olarak kullanıcısının karşısına çıkıyor. Navigasyon çubuğunda yer imleri, profil ve yeni eklenen keşfet sekmesi yer alıyor.

Yeni arayüz ile beraber mobil uygulamadaki çoğu tasarım özelliği masaüstünde de görmeye başlayacağız. Artık görmek istediğiniz tweetleri siz belirleyeceksiniz. Kullanıcısına iki farklı seçenek sunacak olan twitter, tweet sıralamasını son veya popüler tweet olarak seçenekler sunuyor.

İki farklı profil kullanan kullanıcılarda tıpkı mobil uygulamadaki gibi giriş – çıkış yapmadan direk profiller arasında geçiş yapabilecekler. Yeni tasarımı bazı kullanıcılar masaüstünde kullanıma sunuldu.

Yorum Bırakın