Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, gelişmeye ve bazı özelliklerini güncellemeye devam ediyor. Kullanıcılarına daha kaliteli içerikler sunmak için kanalları düzenleme yapmaya teşvik eden YouTube, kanal doğrulamaları ile ilgili yeni kriterlerini açıkladı.

Yeni kriterlerle ilgili en önemli gelişme; eski onaylanmış kanalları da kapsaması. Yani sadece yeni Youtube kanallarının değil, eski Youtube kanalları da denetlenecek. Bu da bazı YouTube kanallarının sahip olduğu doğrulama rozetlerinin geri alınabileceği anlamına geliyor. 

Yeni kriterlerden önce; 100 binden fazla abonesi olan kanallar, doğrulama rozeti için başvuru yaptıklarında genellikle olumlu yanıt alıyorlardı. Ancak Youtube, yaptığı açıklamada kanalların sahip olduğu kullanıcı sayısının bundan sonra belirleyici olmayacağını, kanalın temsil ettiği kişiye veya sanatçıya ait olup olmadığını anlamak için bir dizi yeni faktöre başvurulacağını duyurdu.

Yeni kriterler ise şöyle:

Kanalınız Gerçekten Özgün mü?

Kanalın gerçekten temsil ettiğini iddia ettiği gerçek yaratıcıya, sanatçıya, halka açık şahsa veya şirkete ait olup olmadığı artık YouTube tarafından detaylı incelenecek. Kanalınızda “Bu Yılın En İyi Rock Şarkıları” vb. içerikler bulunuyorsa, doğrulama rozeti almanız artık mümkün olmayacak.

YouTube, özgünlük kriteri ile hem gerçek içerik üreticilerinin haklarını korumayı hem de kullanıcıların özgün içeriklere gerçek içerik üreticilerinin kanalları vasıtasıyla ulaşma imkanlarının olmasını amaçlıyor.

Kanalınızın Önceliği Ne?

Kanal, tanınmış veya çok aranan bir yaratıcıyı, sanatçıyı, topluluğu veya şirketi mi temsil ediyor? YouTube dışında, diğer sosyal mecralarda da tanınan ve kullanılan bir kanal mı yoksa YouTube da çok sayıda bulunan popüler kanallara benzer bir isim mi taşıyor? Tüm bu sorulara vereceğiniz cevaplar, kanalınızın YouTube’un yeni kriterlerine ne kadar uygun olduğunu belirleyecek.

İtiraz İçin Son Tarih: 17 Ekim 2019

YouTube’un belirlediği bu kriterlere uymayan birçok mevcut hesabın doğrulama rozetleri kaldırılacak. Tüm kanallar için uygulamaya konulan bu doğrulama yöntemi için herhangi bir başvuru yapmak ise gerekmiyor. YouTube otomatik olarak kanalları kontrol ederek doğrulama rozeti için uygun olanlara rozet verecek. Uygun olmayanları ise geri alacak.

Yorum Bırakın