2020 yılı için; dijital stratejilerinizi planlamaya başladınız mı? Peki planlarınız arasında YouTube’a yer verdiniz mi? Bildiğiniz gibi son birkaç yıldır video pazarlaması yükselişte. İşte tam da bu sebepten YouTube dijital tanıtım stratejinizde mutlaka yer alması gereken mecralardan biri. Videolarınızı oynatmak için; Facebook, Instagram, Twitter ve hatta şirketinizin web sitesi gibi popüler siteler de var ancak YouTube video alanda lider konumunda ve dünyanın “en büyük ikinci arama motoru” olarak adlandırılıyor.

Peki, YouTube’da başarılı olmanın püf noktası nedir? YouTube kanalınızı büyütmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını sizin için derledik.

1. Tek Bir Anahtar Kelime / Konu Etrafında Videolar Oluşturun

Videonuzu tek bir konunun etrafında oluşturmak; istediğiniz trafiği almanızı yardımcı olacak ve izleyici kitlenizi büyütmenize katkı sağlayacaktır. SEO’dan habersiz olan birçok kişi bu adımı atlıyor, ancak videolarınızın maksimum sayıda görüntüleme elde etmesini istiyorsanız bu çok önemli. Anahtar kelimeler başarının yapı taşlarıdır.

Anahtar kelimenizi seçtikten sonra, başlık ve açıklamalarınızı optimize etmeyi unutmayın. YouTube’daki başarılı videoların çoğu genellikle  5 dakikadan azdır. Bu nedenle uzun bir film çekmek zorunda hissetmeyin ve konuyu dağıtmadan hızlı ve etkili bilgiler verin.

2. Sorunları Çözen İçerikler Oluşturun

Birçok kişi, karşılaştıkları sorunları çözmek ve sorularının yanıtlarını bulmak için YouTube’a girer. Herhangi bir konunun çözümüne yardımcı olan videoların izlenmeleri diğerlerine oranla her zaman daha yüksektir. Bu nedenle sorunları çözen içerikler mükemmel bir seçimdir.

3. Kitlenizle Etkileşim Kurun

YouTube’un bir sosyal medya kanalı olduğu gerçeğini gözden kaçırmamak ve dolayısıyla sosyal etkileşimde bulunmak oldukça önemlidir. YouTube, kanalda harcanan toplam süre, izlenme süresi, beğenileri ve beğenilmemeleri ve en önemlisi yorumları da içeren kanalları mükemmel bir şekilde ödüllendirir. Mümkünse her yorumu yanıtlamaya çalışın.

4. İlk İzlenimler Her Şeydir

Harika içeriğe sahip olabilirsiniz ancak kendinize şu soruyu sorun: Kanalınızın kendisi görsel olarak çekici mi? Ziyaretçilerin, YouTube kanalınızı ciddiye almalarını ve kanalınıza abone olmalarını istiyorsanız, profesyonel görünmeniz gerekir. Kanalınızı markalamak aynı zamanda kullanıcıların içeriğinizi hemen tanımalarına yardımcı olur. 

Görsel markalaşmaya ek olarak, kanal başlığınıza özel URL’ler eklemeyi unutmayın – kim olduğunuzu ve videolarınızın neyle ilgili olduğuna dair ilgi çekici bir biyografi yazın.

5. YouTube Videolarınızı Diğer Sosyal Kanallarda Tanıtın

Sosyal medya ile ilgili güzel şeylerden biri, farklı kanallardaki içeriği çapraz olarak tanıtabilmenizdir. YouTube videolarınızı diğer sosyal kanallarınızda tanıtmak, hedef kitlenizi büyütmenin en kolay yoludur.

6. Markanızı Kişiselleştirin

YouTube’u kendiniz veya küçük bir kuruluşun parçası olarak çalıştırıyorsanız, ekrana kendi yüzünüzü koymak son derece yararlı olabilir. Bir markaya yüz verdiğinizde, takipçileriniz kişisel olarak sizinle daha kolay bağlantı kurabilir. Yaptığınız her videonun yüzünü içermesi gerekmez, ancak birkaç videoda yüzünüzü kullanmak, kanalınıza samimi bir hava katar.

7. Kartlarınızı Masaya Yerleştirin

YouTube, izleyicileri sayfalarında daha uzun süre tutan kanalları ödüllendirir. Daha uzun ortalama izleme süreleri, insanların içeriğinizle gerçekten ilgilendikleri anlamına gelir. YouTube kartlarını ekleyerek; takipçilerinizin izledikleri videoya, önerilen ilave videolar ekleyebilirsiniz. Takipçileriniz bu durumda videoyu terk etmelerine rağmen, diğer içeriğinize götürülecek ve kanalınızın sıralamasını artırarak kanalınızda kalacaktır.

8. “Abone Ol” Butonu Ekleyin

Videolarınızı görüntüleyenlerden, yüklediğiniz her videoda kanalınıza abone olmalarını ve mevcut abone kullanıcılarınızla iletişim kurmalarını isteyebilirsiniz. YouTube’da asla abone satın almayın. Bu, yalnızca YouTube katılımınızı azaltacak ve uzun vadede hesabınızın orijinalliğine zarar verecektir. Unutmayın, izleyicilerinizden abone olmalarını istemiyorsanız, birçok potansiyel izleyiciyi kaçırıyor olabilirsiniz. 

Yorum Bırakın