YouTube, her geçen gün algoritmasını geliştiriyor ve popülerliğini arttırıyor. Bu noktada YouTube izleyicisiyle buluşan ve çok izlenen videolar, belirli kurallara uygun olarak düzenleniyor.

Markanızın daha fazla kişiye ulaşmasını amaçlıyorsanız ya da kişisel olarak iyi bir içerik üreticisi olduğunu düşünüyorsanız siz de YouTube videoları çekebilirsiniz. YouTube’da başarılı olan videoların bazı ortak yönleri var.

İsimtescil olarak bu yazımızda başarılı YouTube videoları oluşturmanız için bazı ipuçlarını derledik.

Doğru Bilgi Veren Videolar Oluşturun

Günümüzde internet sayesinde bilgiye ulaşmak oldukça kolaylaşmış olsa da artık önümüzde farklı bir sorun var: Doğru bilgiye nasıl ulaşabiliriz? İnternette bilgi kirliliğinin çok fazla olduğu son dönemde doğru ve güvenilir bilgi verdiğinden emin olunan YouTube kanalları diğerlerinden ayrılarak daha popüler hale geliyor ve daha çok kişiye ulaşıyor.

Bilgi verdiğiniz konu sektörünüzle ilgili merak edilen bir şey olabilir ya da sınava hazırlanan öğrencilere özel olarak konu anlatımları ya da soru cevapları şeklinde videolar hazırlayabilirsiniz. Video çektiğiniz konu her ne olursa olsun doğru bilgi sağladığınızdan emin olmalısınız.

Bazen video esnasında, yanlış bir bilgi paylaşmış olabilirsiniz ve videonuz çok izlenmiş olabilir. Bu noktada videonuzu silmek yerine açıklama kısmında ilgili kısım ile ilgili bir düzeltme yapabilirsiniz. Yorumlarda da konu ile ilgili yanlış bilgi verdiğinize dair yorumlar varsa mutlaka o yorumun altına da açıklama yapmalısınız.

Başkalarının Yorumlarına Yanıt Verin

Sosyal medyanın hayatımıza kattığı en önemli şey interaktif iletişim sunmasıdır. Bu sayede istediğimiz konu ile alakalı görüşlerimizi belirtme fırsatı bulabiliyoruz. YouTube da yorum yapma özelliği ile kullanıcılarına bu imkanı sunuyor. Yüklediğiniz videolara gelen yorumları dikkatli şekilde inceleyin ve konu ile ilgili sorulan soruları mutlaka cevaplandırın. Bu sayede etkileşiminiz artacaktır ve karşısında muhatap bulan YouTube kullanıcıları videolarınızı daha büyük bir ilgiyle izleyecek, sizi çevrelerine de tavsiye edecektir.

Dönem dönem hoşlanmadığınız içeriklerde yorumlar alabilirsiniz. Hakaret ya da küfür içeren yorumlar almamak için YouTube ayarlar kısmından yorumlarınızı filtreleyebilirsiniz.

Etkileşim Videoları Çok Seviliyor

En popüler YouTube videoları arasında soru – cevap videoları da yer alıyor. Takipçilerinizden sık sık aldığınız soruları derleyerek soru – cevap videosu oluşturup paylaşabilirsiniz. Ya da bu sürecin tamamen interaktif olmasını isterseniz YouTube canlı yayın özelliğini kullanarak, video esnasında size sorulan soruları cevaplayabilirsiniz. Böylelikle hem takipçilerinizle bağ kurabilir hem de samimi bir algı oluşturabilirsiniz.

Seri Videolar Çekin

Herhangi bir konu hakkında seri videolar çekebilirsiniz. Böyle videolar devamlılık içerdiğinden videonuzla ilk defa karşılaşan YouTube kullanıcıları videoların devamını izleyebilmek için kanalınıza abone olabilir ve bildirimleri açabilir. Böylece abone sayınız artar ve kanalınızın hacmi genişlemiş olur.

Ürün Tanıtımları ve Karşılaştırmaları

Normalde birçok kullanıcı internette reklam görmekten hoşlanmasa da sevdikleri ve güvendikleri YouTube içerik üreticilerinin önerdikleri ürünlerin yer aldığı videoları büyük bir ilgiyle takip ediyorlar. Bu sebeple güvendiğiniz ve memnun kaldığınız ürünlerinizi takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

YouTube kanalınızın geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız YouTube Kanalınız İçin Geliştirme Tüyoları (https://blog.isimtescil.net/2020-yilinda-youtube-kanaliniz-icin-gelistirme-tuyolari/) yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın