YouTube 2019 verilerine göre aylık 1,9 milyardan fazla kullanıcısıyla tüm internet siteleri arasında en çok ziyaret edilen ikinci sitedir. YouTube dijital piyasada çalışan her sanal pazarlamacının hâkim olması gereken bir platformdur. Ücretli pazarlama, kanalınızı satmak için bir tercihtir ancak en etkili ve basit seçenek değildir. Videolarınızın içeriğinde ve yükleme detaylarında bazı kuralları göz önünde bulundurursanız, tıpkı SEO çalışmalarında olduğu gibi Youtube’da istediğiniz ürününüzü ön plana çıkarabilirsiniz.

Sizlerle daha önce YouTube Kanalınızı Büyütmeye Ne Dersiniz? başlıklı bir yazı paylaşmıştık. Ancak dijital platform trenleri hızla değişmektedir ve bu değişen trendler ışığında isimtescil.net olarak YouTube içeriğinizi optimize etmek için bazı favori ipuçlarımızdan bahsedeceğiz:

Kısa ve Açıklayıcı Başlıklar Kullanın

Kimlik, içerik materyallerinizi bulduklarında kullanıcıların ilk gördüğü şeydir. Dikkat çekici YouTube başlıkları yazmak için bazı temel yönergeler şunlardır:

– Kısa ve ilgi çekici tutun. En çok izlenen YouTube videoları en kısa başlıklara sahip olma eğilimindedir. 60 veya daha az karakter kullanmaya özen gösterin.

– Değerli bilgileri kaybetmemek için anahtar kelimelerinizi başlığın ilk yarısına ekleyin. Çoğu çevrimiçi okuyucunun odağı cümlenin başlangıcında yatar ve cümlenin geri kalanına geçerken hızla kaybolur.

-İlgi çekmek için “click bait” yani tık tuzağı ifadeler seçmeyin. Yüksek kaliteli başlıklar bariz bir avantaj sağlar veya duygusal bir tepki oluşturur. Clickbait cazip gelebilir, ancak içerik yeterli değilse kanalınızın itibarına uzun vadede zarar verebilir.

Profilinizi Eksiksiz Doldurun

Birçok YouTube kullanıcısı profil aşamasını geçer ve anında içerik malzemesi oluşturmaya başlar. Ancak ilgi çekici bir profil, YouTube kanalınızı tanıtmanın ve arama motoru optimizasyonunuzu geliştirmenin en kolay ve temel yollarından biridir.

Etkili bir YouTube profili oluşturmak için bazı önemli uygulamalar şunlardır:

• Sabit olun. İnternet sitenizde ve farklı sosyal medya kanallarında olduğu gibi kanalınızda da benzer bir renk paleti, yazma stili, tema ve düzen kullanın.

• YouTube kanalı açıklama bilgilerinizi optimize edin. Bu anahtar kelimeler için birinci sınıf bir konumdur. YouTube açıklamayı etiketle doldurmayı hoş bulmaz ancak birkaç önemli anahtar kelime eklemek size epey fayda sağlayacaktır.

• Ziyaretçilerin daha fazlası için geri gelmelerini sağlayın. Ne sıklıkla düzenli olarak yeni içerik hazırlayacaksınız? İzleyicilerinize profiliniz üzerinden programınızı bildirin ve ardından programınıza bağlı kaldığınızdan emin olun.

• Bir tür iletişim bilgisi ekleyin. Kimin seninle çalışmak isteyebileceğini veya sana ne fırsatlar sunabileceğini asla bilemezsin. Güzel ve anlamlı ortaklıklar için iletişim bilgilerini profilinde muhakkak barındırmalısın.

Muhteşem Videolar Oluşturun

Kötü video kalitesi iyi içeriği bile zayıflatabilir. Bu nedenle videonuzu yüklemeden önce içeriğinizin profesyonel göründüğünden emin olun. Video görüntü kalitesini arttırmak için çözünürlüğü iyi olan dijital kamera kullanın. Kaydetmeden önce muhakkak ses testi yapın ve ışık açısının her videonuzda yeterli olduğundan emin olun.

Tabii ki, herkes doğuştan bir film yönetmeni değil. Bu nedenle, biraz paslıysanız üzerinizdeki hamlığı atmak adına deneme çekimleri yapmayı ihmal etmeyin.

Soru – Cevap Videoları Yapın

Kitlenize sunacağınız Soru&Cevap videoları bir topluluk oluşturmak için en etkili yaklaşımlardan biridir. Abonelerinizden yorum, e-posta veya tweet kullanarak soru göndermelerini isteyin. Ardından bir video oluşturun ve onlara onların sorularındaki merak ile hitap edin.

İzleyicilerinize sizin için önemli olduğunu göstererek izlenme süresini ve etkileşimi artırabilirsiniz. Ayrıca, yeni içerik fikirlerini henüz hazırlayamadıysanız Soru-Cevap videoları hayat kurtarıcı olabilir.

Topluluk İçerisinde Enerjik Olun

YouTube, ilgi alanınızı bulmak ve bu çerçevede neler üretebileceğinizi anlamak adına kanalınız için önemlidir. Sizin gibi benzer tutkuları ve heyecanları barından bir kitleyi hedefleyen benzer kanallara abone olun. Düşünceli yorumlar bırakın veya videolarınızda bunlardan bahsedin. Bu, rakiplerinizin neler yaptığını daha iyi anlamanızı sağlayacak ve aynı zamanda yeni izleyicilere ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Topluluk Kurallarına Saygı Gösterin

YouTube, sayıları gittikçe artan sayıda reşit olmayan kullanıcı barındırmaktadır. Bu da içeriklerin reşit olmayan kişilere yönelik kontrolünü zorlaştırmaktadır. Açıkça söylemek gerekirse küçük kardeşinizin görmesini istemeyeceğiniz bir şey koymayın. Aksi takdirde videonuz tespit edilip işaretlenebilir ve YouTube’un tavsiye özelliğinden kaldırılabilir. Video içeriğinizin topluluk kurallarına uygun olduğundan emin olun.

Oynatma Listeleri Yapın

Oynatma listeleri, kullanıcıların içerik malzemelerinizin daha fazlasını tek seferde izlemesini sağlamanın harika bir yoludur. Bunun nedeni, bu koleksiyonların biraz bağımlılık yapmasıdır. Bir video biter bitmez bir sonraki video başlar. Kullanıcı sizinle bağ kurduysa muhtemelen diğer videonuzu izlemeye devam edecektir. Ayrıca, oynatma listesi başlıkları, anahtar kelime öbeklerini içeren muhteşem bir konumdur.

Harekete Geçirici Mesajlar Ekleyin

Zor kazanılan kitlenizden en iyi şekilde yararlanmak için videonuza sıradışı harekete geçirici mesajlar (HGM) ekleyin. Belki izleyenlerinizi videonuzu beğenmeğe teşvik edebilirsiniz. Belki de internet siteniz için tıklama yaptırmanız gerekiyordur. Konu ne olursa olsun HGM’ler açık ve teşvik edici olmalıdır. Peki hangi yolları deneyebilirsiniz? İşte birkaç ipucu:

-Doğrudan kameraya bakabilir ve izleyici ile konuşarak sözlü komut verebilirsiniz.

-Video açıklamasına ziyaretçilerden konu hakkında yorum yapmalarını rica edebilirsiniz.

-Video içerisinde kartlar kullanın. Videonun başına, ortasına ve sonuna özelleştirilmiş ekran sekmeleri koyun. Dikkatlerinin bu kartlarda toplandığını istatistikler sonucu fark edeceksiniz.

YouTube her geçen gün içeriklerinin ve izleyici kitlesinin büyümeye devam ettiği devasa bir sosyal medya platformudur. Hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz. En kolay ve uygulanabilir ipuçlarını isimtescil.net olarak sizlerle paylaştık. Dijital dünyadan haber ve gelişmeleri öğrenmek için bizleri takip etmeyi ihmal etmeyin!

Yorum Bırakın