Youtube dünya genelindeki gücü artırdıkça, youtube para kazanma yöntemleri de özellikle gençler tarafından daha çok merak edilmeye başlandı. Popüler Youtuber’ların milyonlarca kez izlenen videolarından kazandıkları uçuk rakamlar, Youtube’u yepyeni bir sektör ve kariyer yolu haline getirdi. “Youtube nasıl para kazanılır” ve “Youtube ne kadar para veriyor” gibi sorular, video çekerek para kazanmak isteyen kişilerin en çok araştırdıkları konuların başında geliyor. Youtube para kazanma yolları ile ilgili merak edilenleri bu yazımızda bir araya getirdik.

Yakın dönemde Youtube’un gelir politikasında bazı değişiklikler meydana geldi. Bu değişiklikler Youtube para kazanma koşullarını da değiştirdi. Logan Paul skandalı sonrasında yapılan değişiklikler, özellikle küçük kanallar nezdinde panikle karşılandı. Reklam verenler için güvenli bir platform oluşturmak isteyen Youtube, para kazanmak için dahil olunması gereken Partner Programı ile ilgili yeni kuralları yakın zaman içinde kullanıcılarıyla paylaştı.

youtube çocuk

Youtube kanal açma para kazanma hususunda öncelikle Partner Programı’na üye olunması gerekiyor. Üstelik artık her kanal bu programa dahil olamıyor. Youtube para kazanma için Partner Programı’na dahil olmak isteyen kanalların en az 1.000 üyeye sahip olmaları ve son 12 ay içinde videolarının 4 bin saat izlenmesi gerekiyor. Bu koşulların dışında kalan kanallar, Partner Programı’na dahil olamıyor. Bu durum elbette milyonlarca abonesi olan büyük kanallardan ziyade, Youtube para kazanma isteğinde olan küçük kanalları etkiliyor. Bununla birlikte Partner Programı’nda yer almak için videolarda AdSense reklamlarının yer alması da şart.

Youtube, kanalları artık daha uzun içerikler yönlendirmeye itiyor. 10 dakikayı geçen uzun içerikler, Youtube tarafından daha çok öne çıkarılıyor. Bu tip içerikler reklam almak için de daha elverişli. Youtube para kazanma koşullarını yerine getirmek için artık kısa videolardan çok, daha uzun videolar çekmek gerekiyor. Bununla birlikte elbette uzun videolar çekmek çok da kolay değil. Kısacası, Youtube artık hobi anlamında ilgilenilecek bir mecra olmaktan çıkıyor. Youtube’dan para kazanmak için ciddi anlamda efor sarf etmek ve düzenli olarak çalışmak gerekiyor.

Youtube para kazanma koşulları artık eskisi kadar kolay değil. Youtube, yeni gelir politikasıyla öncelikle tekrar tekrar eklenen videoların önüne geçmeyi amaçlıyor. Viral videoları yeniden ekleyerek para kazanma isteyenleri durdurmak amacıyla koyulan kurallar, kanalların 1.000 abone engeline takılarak durdurulmalarını amaçlıyor.

Youtube’dan para kazanmak için öncelikle mutlaka özgün içerik üretmek gerekiyor. Bu kadar çok videonun çekildiği ve rekabetin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda daha önce hiç denenmemiş bir fikri bulmak elbette kolay değil. Üstelik bir kez popüler olmanız ve para kazanmaya başlamanız, bu düzenin bu şekilde devam edeceğini göstermiyor. Popüler Youtuberlar bile Youtube para kazanma koşullarını devam ettirebilmek için sürekli video çekmeye devam etmek durumunda kalıyor. Üstelik üretilen içeriğin hem zamana uyması hem de 1 sene sonra tekrar izlenebilir durumda olması gerekiyor. Bu nedenle Youtube’da yeni bir içerik üretmek için mutlaka bu işe yatırım yapmak ve tam zamanlı olarak çalışmalara devam etmek şart. Yeni politikaların Youtube para kazanma koşullarını büyük ölçüde zorlaştırdığı da bir gerçek.

“Youtube 1000 izlenme kaç para” sorusu da Youtuber olmak isteyen gençlerin merak ettikleri konulardan. Ancak rakamlar düşünüldüğü kadar parlak değil. Üstelik 1000 izlenme için yaratılan botlar ve takipçi mekanizmaları da Youtube’u reklam ücretleri konusunda çok daha dikkatli davranmaya itiyor. Youtube para kazanma için bu tip mekanizmaları kullanmadan sadece özgün ve kaliteli içerik üretmek ve bu içeriğin pazarlamasını doğru şekilde yapmak gerekiyor.

5
Sending
User Review
4 (4 votes)

Yorum Bırakın