İnternet pazar rekabeti büyürken anlamlı ve akılda kalıcı alan adlarına olan ilgi de hat safhalara ulaştı. 2000’li yılların başında yüzüne bile bakılmayan domainler şimdilerde yüzbinlerce hatta milyonlarca dolar edebiliyor.

Mazisinde fund.com (9.99 Milyon $), toys.com (5.1 Milyon $) ve diamond.com (7.5 Milyon $) gibi jenerik satın almalara alışık olan domain pazarı, Şubat 2012’de gerçekleşen 1 milyon dolarlık PersonalLoans.com alan adı satışı ile gözünü anlamlı kelime öbeklerine dikti.

Bireysel Krediler” anlamına gelen PersonalLoans.com, geçtiğimiz ay domainnamesales sitesi aracılığı ile yeni sahibini buldu. Domaine yatırım yapan Kanadalı şirket ise 1999 yılında kaydedilen ve şimdiye kadar pasif konumda tutulan alan adı ile yeni milyonlar kazanabilmeyi umuyor zira Google raporlarına göre aylık 1 milyon 220 bin tekil arama üreten “Personal Loans” kelime öbeği için en anlamlı eşleşme bu domainde.

Verising raporların göre yıllık ortalama 360 milyon .COM domain kaydı yapıldığı ve bu enflasyonda anlamlı kelime öbeklerinin hızla tükendiği düşünüldüğünde, özellikle orta ve uzun vade de akılda kalıcı COM domain sahiplerinin bol sıfırlı teklifler alması işten bile değil.

2011 yılı içerisinde gerçekleşen 250.000 dolarlık ucakbileti.com satışının Türkiye pazarındaki potansiyeli de ayyuka çıkardığını düşünen piyasa profesyonelleri, ortalama 8-10 dolarlık yatırımlar ile alan adı pazarında küçük pozisyonlar alınabileceğini ve pazarın hala yeni fırsatlara açık olduğunu dile getiriyor.

 

Yorum Bırakın