İşiniz konusunda ciddiyseniz ve sınırlı bir süre içinde ulaşmak istediğiniz bazı hedefleriniz varsa, sosyal medya pazarlama becerilerinizi geliştirmeniz gerekir. Son araştırmalar, dünya nüfusunun neredeyse yarısının sosyal medyada faaliyet gösterdiğini ve geçen yıla göre% 10’luk bir artış olduğunu gösteriyor. Ancak, pazarlamacıların çoğunluğu hala kullanıcıları sadece takipçilere dönüştüren, onları iş ortaklarına, potansiyel müşterilere dönüştürmeyen ve uzun süreli bir iş ilişkisi kuran, etkisiz sosyal medya pazarlama stratejileri yaratmaktadır. Gerçekten de çok cana yakınlar, fazla saldırganlar ve fazla tahmin edilebilirler.

Fakat burada ortaya çıkan soru, sosyal ağlar üzerinde potansiyel olarak ilişkiye girmek istediğinizi ve ilişkiye girmeye çalıştığınız ilgiyi kaybetmeden gerçek anlamda emin olmanızı sağlar. Peki, bu blogun sonunda, sosyal medya pazarlamasını doğru şekilde kullanarak işinizi nasıl büyüteceğinizi, uzun süreli takipçileri kuracağınızı ve müşteri ilişkileri kuracağınızı anlayacaksınız.

Gerçekçi Olun: Sosyal medya pazarlamasına başlamadan önce, insanların sosyal medyayı neden kullandıklarını en az bir kez düşünün. Çünkü birçok insan sosyal medyayı favori markalarıyla sohbet etmek için kullanıyor ve birçoğu yeni markalar hakkında bilgi edinmek için giriş yapıyor. Bunların dışında, arkadaş ve ailelerin görevlerini görmek ve yapacak eğlenceli bir şeyler bulmak için sosyal medya platformlarına giriş yapan bu tür insanlar da var. Bu nedenle, sosyal medyada pazarlamaya ne zaman başlarsanız, en büyük hedefleriniz gerçek olmak ve sadece eğlence için sosyal medyada bulunan kullanıcılar için deneyimi eğlenceli ve eğlenceli hale getirmektir.

Basitçe, iş dünyasında başarılı olmak istiyorsanız, takipçilerinizle arkadaş olmanız gerektiği anlamına gelir.

Etkileşim kurarken hayranlarınızın beğendiği ve mutlu hissedeceğiniz bir görüntü oluşturun. İlgi çekici ve eğlenceli  olun.

Her zaman hayranlarınızla aynı fikirde olun, orijinal olun ve her etkileşimi unutulmaz kılın.

Çünkü bir “pazarlamacı” ile “güvenilir bir kullanıcı arkadaşı” arasındaki boşluğu kapattığınızda, yalnızca sosyal medyada iş hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Sadece sabrınızı tutmanız gerekiyor, çünkü bu imajı ve itibarı oluşturmak zaman ve çaba harcayacak.

Yeni sosyal medya kanallarını keşfedin:

Büyük olasılıkla, Facebook, Instagram ve Twitter’da olacaksınız. Ancak bu 3 ile sadece ticarette başarılı olmak yeterli mi? Tabii ki değil! Sosyal medya varlığınızı farklı popüler sosyal medya platformlarında genişletmeniz gerekir. Çünkü kullanıcılar farklı sosyal medya ağlarını işletmeyi tercih ediyor. Hangi sosyal medya platformlarının size en iyi yatırım getirisini sağlayacağını belirlemek, pazarlamacı olarak sizin sorumluluğunuzdadır.

Hedef kitleniz için en önemli sosyal medya platformlarında profiller oluşturmaya başlayın. Ticari Pazarlamacılar ve Profesyonellerin LinkedIn’de, Facebook’ta ve Snapchat’te gençlerde vb. Olma olasılığı daha yüksektir.

Her şeyle uğraşmayın, yalnızca hedef kitlenizle konuşun, genellikle hangi web sitelerini ziyaret ettiklerini belirleyin ve hepsinde derin bir varlık olduğunu doğrulayın. İşletmeniz için en iyi sosyal ağ, daha önce duymuş olduğunuz ağ olabilir.

Yorum Bırakın