Markanız ya da kendiniz için isminizi buldunuz, domaininizi aldınız. Web siteniz için önemli olan iki adımı tamamladınız. Peki ya web sitenizin tasarımı? Oluşturduğunuz markanın adı ve üretimi ile web site tasarımınızın bağlantılı ve 2019 trendlerine uygun olması gerekir.

Bu yıl, en son web tasarım ipuçlarını ve trendlerini bilmek ve uygulamak, sitenizi ziyaret edenleri arttırmanız ve dikkatlerini çekmeniz için size yardımcı olacak bir yöntemdir.

İnterneti dünya çapında kullanma konusunda aktif 4,4 milyar insan var. Web tasarımlarınızın yeni ve önemli olduğundan emin olmak, güzel ve etkileyici bir web sitesine sahip olmak için bir faktördür. Ayrıca, sitenin kullanıcı dostu olmasına daima son kullanıcıya bakmalısınız.

Bu yıl, en son web tasarım ipuçlarını ve trendlerini bilmek ve uygulamak, sitenizi ziyaret edenleri arttırmanız ve dikkatlerini çekmeniz için size yardımcı olacak bir yöntemdir.

İşte aşina olmanız gereken 2019 web sitesi ipuçları ve trendleri:

1. Asimetrik Tasarım ve Düzenler

Denge, bir web sitesi tasarlamanın ve asimetrik özellikleri kullanmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu yıl, en yeni trendler, birçok web tasarımcısı tarafından on yıllardır tasarımları üzerinde denge ve düzenleme sağlamak için yaygın olarak kullanılan ızgara sistemini kırıyor. Izgara sistemleri, bir web sitesinin sayfasında, tüm bileşenlerini bir araya getiren, görülmeyen yapılardır.

Asimetriye geri dönüyorlar, ızgara sistemini kırıyorlar. Asimetrik mizanpajlar, tasarımcı tarafından uygun bir uzmanlık kullanıldığında, web sitenize ilgi ve stilin artırılmasının istisnai bir yolu olabilir.

Tasarımın temellerine geri dönmeniz, çalışmanızı iyileştirmenin modern bir yolunu takdir etmenize ve bulmanıza yardımcı olabilir. Normalde web tasarımına olan ilginizi yenileyebilecek yeni ve modern bir tasarıma götüren kalıpları parçalama yöntemleri vardır.

Asimetride sizin tutarlılığın önemli olduğunu her zaman unutmayın. Her zaman bir hiyerarşi kurduğunuzdan emin olun ve tekrarlayarak birlikte çalışın, böylece kullanıcılar sayfanıza kolayca göz atabilir ve kontrol edebilir.

2. Hareketli Görüntüler

Günümüzde animasyon artık sadece çocuklar için değil, her yerde popüler olduğu gibi herkese de uygun olarak görülüyor. Web tasarımında kısa animasyonlu videolardan bahsetmiyoruz. Bununla birlikte, aktif internet kullanıcılarının yeni döneminin ilgisini göz önünde bulundurarak tasarım yapmak için bu tür videolar bir şekilde gereklidir. Kısa sinema filmleri ve animasyonlu GIF’ler, animasyonlu görsellerden söz ederken bahsettiğimiz şeydir. Sitenizi ziyaret edenlerin dikkatini çekmenin harika bir yolu, web sitenizi tasarlarken animasyonlu gif ve sinemagraf koymaktır.

Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olarak, animasyonlu bir gif’in nasıl göründüğünü zaten bildiğinizi düşünüyorum. Fakat asıl soru, sinemagrafların ne olduğunu biliyor musunuz?

3. 3D Fotoğrafların Kullanımı

3D görüntünün anlamı nedir? 3D, üç boyutlu görüntünün kısaltmasıdır. Çıplak gözle düz gibi görünen bir görüntüdür, ancak çeşitli boyutlarda bir biçimde gösterilmiştir.

Web tasarımcıları bu 3D fotoğraf fikrini çok ilginç buluyor. Sebeplerden biri, Facebook’un bunu sosyal medya sitelerinde yeni güncellemeleri olarak uygulamasıdır. Günümüzde, teknolojimizin sürekli gelişmesi nedeniyle, artık en son kameralarımız ve diğer ileri teknolojik cihazların kullanımıyla her gün yakaladığımız tüm görüntüler için bir 3D harita oluşturabiliyoruz.

3D görüntüler, kullanıcılara ilgi çekici bir iletişim gösterir. 3B görüntüleri kaydırmak ve eğmek kullanıcının zihnini yakalar ve web sitenizin sayfasında kalmak için tutar.

4. Minimalist tasarım

Çevrimiçi web tasarımcılarının aşamalı olarak kabul ettiği eski bir prensiptir. Bunun ne olduğunu biliyor musun? Daha az çağırıyorlar.

Minimalist bir tasarım kullanmanın avantajlarından biri, kullanıcı, web sitenize göz atarken sayfanıza erişirken alacağı hızlı yükleme süresi nedeniyle zamanını verimli bir şekilde uygulayabilmesidir.

Minimalist bir tasarıma sahip olma felsefesi, tasarımınızı web sitenizin içeriğine dayandırmanız gerektiği fikrine yol açar. Web tasarımcısının amacı, kullanıcıların amaçlarını belirlemelerini ve web’de rahatça gezinmelerini sağlamaktır. Bu nedenle, normalde bulanık bir içerikle başlamaya ve kullanıcılarının ihtiyaçları için yeterli bir arayüz yaratmaya meyillidirler.

Sinemagraflar, hızlı ve kısa bir video klip oluşturan, tekrarlayan işlemleri içeren görüntülerdir. Animasyonlu bir GIF olarak veya CSS, WebGL veya SVG gibi diğer formatlarda üretilirler. Bunun iyi bir örneği, kahve fincanından yükselen sağlam ve tekrarlanan hareketli buharın görüntüsüdür.

Animasyon kullanmanın temel nedeni, web sitesinin kullanım kolaylığını arttırmaktır. Animasyon hafif ve sorunsuz bir şekilde sürekli olmalıdır. Temel animasyonlar, kullanıcının neyi tıklayacağını ve web sitesinin sayfasını nasıl çalıştıracağını bilmesine yardımcı olabilir.

Yorum Bırakın