Dijital pazarlama, modern teknolojilerin gelişimine bağlıdır. Bu nedenle 2019’daki pazarlama eğilimleri ile akıllı teknolojiler arasında güçlü bir bağlantı göreceksiniz. Dijital pazarlama, yapılırken nelere dikkat etmelisiniz? Web siteniz için dijital pazarlama yaparken en önemli kural nedir?

İşte bilmeniz gereken teknolojiler;

1. Sesli Asistan

Çoğu pazarlama yeniliklerinde olduğu gibi, yaklaşan ses devrimi de arama istekleriyle başlar. Bu ortamda rekabet edebilmek için dijital pazarlamacıların SEO’yu sesli arama motorlarında kullanmaları gerekir. Sesli arama istekleri sık sık sorularla ilişkilendirilir ve minimum doğrudan etkileşim gerektirir. Sesli arama motorları için içerik optimizasyonu, talebe hızlı ve özlü bir yanıt vermenizi sağlayan daha kısa formlar ve sayfaların oluşturulmasını içermelidir.

Pazarlamacılar, müşterileri için yararlı ses içeriği yaratabilir: Örneğin, günlük haber bültenleri, karmaşık tariflerin ayrıntılı adım adım ayrıştırılması, ofis uygulamaları, oyunlar ve basitleştirilmiş hikayeler. Tüm bunlar, izleyicilerin katılımını artırmaya yardımcı olacak ve kullanıcıların şirketiniz ve sunulan ürünlerle daha esnek ve bilinçli bir şekilde etkileşime girmelerini sağlayacaktır.

2. Pazarlama Otomasyonu

Bir soruyu cevaplayalım: Pazarlama otomasyonu nedir? Bu terimle, kişi yerine büyük ve karmaşık görevleri gerçekleştiren yazılımların, programların, uygulamaların ve araçların kullanılması anlamına geliyoruz.

Otomasyonun avantajlarından biri, teknolojinin gelişmesi sayesinde, bu işlevselliğin, artan popülaritesini sağlayan hem maliyet hem de uygulama ve kullanım kolaylığı açısından hem küçük hem de orta ölçekli işletmeler için kullanılabilir hale gelmesidir. Ayrıca, bu tür pazarlama otomasyon yararları vardır: zaman tasarrufu, gelir artışı, müşteriyi elde tutma, pazarlama kampanyalarını izleme ve izleme.

Birçok eski moda dijital pazarcı, otomasyonun o kadar etkili olmadığına inanıyor. Örneğin, otomatik olarak gönderilen e-postalar spam olarak gönderilir. Bu kesinlikle söz konusu değil. Haber bültenini satın alınan veritabanlarına yazmamak, ancak yasal olarak e-posta toplamak yeterlidir. O zaman mektupların spam’ye girmeyecek ve adreslerine ulaşmayacak.

Pazarlama otomasyonu, kendinizinkini veya geliştirmesini yapabileceğiniz özel bir yazılım gerektirir. Magento geliştiricisi böyle bir göreve yardımcı olabilir ve pazarlama yönetiminiz için uygun pazarlama otomasyonu yazılımı oluşturabilir.

3. Büyüme Hacking

Bu, hızlı ve düşük bütçeli dijital uygulamaların ve araçların kullanımına dayanan pazarlamadır: örneğin, web siteleri yerine açılış sayfalarını, metinler yerine videoları kullanma, reklam yerine mikroblogcuları cezbetme.

Büyüme Hacking, Facebook, Uber, PayPal ve DropBox gibi devler tarafından uygulandı. Örneğin, PayPal insanlara para verir. Bir müşteriyi çekmenin maliyetinin çok yüksek olduğunu fark ettiler: yüzlerce dolar. Bu nedenle, her yeni müşteriye, PayPal ile herhangi bir şeye harcayabilecekleri hesaplarında 10 dolarlık söz verdiler ve transfer ettiler. Kullanıcı PayPal’ı bir arkadaşına önerdiyse ve bir hesap açtıysa, her biri 10 dolar aldı. Sonuç: kullanıcı günlük% 7’den% 10’a yükseldi. Sonunda, eBay PayPal’ı 1,5 milyar dolara satın aldı. Bu, herhangi bir pazarlamacının hedefi – patlayıcı düşük bütçeli büyüme.

4. Video pazarlama

Dijital pazarlamada, diğer pazarlama alanlarında olduğu gibi, video içeriği hakim olmaya başlar. Bu, metin ve görüntünün alaka düzeyini tamamen kaybedeceği anlamına gelmez. Ancak, videonun hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayan en çarpıcı ve aranan araç olduğunu anlamak önemlidir. En çok çalışan video pazarlama eğilimleri arasında kısa videolar var.

Video içeriğinin fazlalığı nedeniyle, uzun videoları incelemek zorlaşır ve bu markalar için önemli bir sinyaldir. Kısa videolar bu sorunu çözmenin anahtarıdır. 10 saniyeden uzun olmayan kısa videolar yapın. Bunların altyazılı kapasitif videolar olması daha iyidir.

5. Yapay Zeka

Makine öğrenimi, karakteristik bir özelliği soruna doğrudan bir çözüm olmayan, aynı zamanda çok sayıda benzer işe çözüm uygulama sürecinde öğrenme olan yapay zeka yöntemlerinin bir sınıfıdır. AI tarafından verilen kararlar asgari insan müdahalesi gerektirir.

Bu trend, pazarlamacılar için harika fırsatlar sunmakta ve verimliliği ölçmelerini kolaylaştırmaktadır. Örneğin, AI size görevlerinizi tamamlamanıza yardımcı olacak içerikle çalışma seçenekleri sunar. Zaman alan görevler üstlenecektir: reklam kampanyalarının analizi, teklif verme, anahtar kelime seçimi. Yapay zekanın kullanılması, kampanyaların etkinliğini önemli ölçüde artırabilir ve daha hızlı hedeflere ulaşabilir.

Yorum Bırakın