Yerel SEO, kendi çevrenizde potansiyel kitleniz ile sabit bir adres veya telefon görüşmeleri oluşturmanıza ve işletmenize trafik oluşturmanıza yardımcı olur. Tabii ki, hedef pazarınıza ulaşacaksanız uygun bir strateji gereklidir. 2019’daki en büyük yerel SEO trendleri hakkında nasıl strateji yapmamız gerekiyor?

Müşterilerinizin Yorumları Her Şeyden Daha Önemli

Müşterileriniz işiniz için her zaman önemli olmuştur, ancak şimdi, yerel SEO konusunda her zamankinden daha önemlidir. 2019’da Google’dan müşterilerinize işletmeniz hakkında daha fazla soru sormasını bekleyin. Google, işletmenize, erişilebilirlik ortamı ve daha fazlası hakkında sorular soracak ve bu bilgileri yerel arama sonuçlarını iyileştirmek için kullanacaktır.

Çevrimiçi Pazarlamaya İlişkin Değerlendirmeler

Yerel araştırmacıların yaklaşık üçte biri incelemelere bakıyor. Bunu, değerlendirme almak ve yanıtlamak için yerel SEO stratejinizin öncüsü olması gerektiği anlamına gelir. Bu size rekabet üstünlüğü sağlayacak ve daha fazla müşteriye ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Yakınlık Önemlidir

Google, kullanıcılara yerel arama sonuçlarında aslında büyük bir fayda sağlıyor. Başka bir web sitesi daha güçlü sıralama sinyallerine sahip ise ve istenen arama aralığında değilse, yerel bir aramada ortaya çıkmaz. Bu kötü bir haber gibi görünse de, aslında yeni işletmelerin müşterilere ulaşması için bir yol.

Geçmişte, işletmeler işletme dizinlerinde yapılandırılmış alıntılar almaya odaklanmıştır. Yapılandırılmış alıntılar hala onların yerindedir, ancak bağlantılı yapılandırılmamış alıntılar yerel SEO için giderek daha önemli hale gelmektedir. Bu alıntılar, ilgili web sitelerindeki işletme bilgileriyle bağlantılara atıfta bulunur. Bu bağlantıları konuk bloglar aracılığıyla, başkalarının web sitelerinde yayınladığı mükemmel içerikler oluşturarak veya blog veya web sitesi sahiplerinden bahsederek alabilirsiniz. Bu biraz çalışma gerektiriyor, ancak yerel SEO kampanyanıza eklenmesi gerekiyor.

Yerel SEO Trendlerinin Zirvesinde Kalın

Yerel SEO sürekli gelişiyor. 2018’de işe yarayanlar 2019’da çalışmayabilir. En yeni trendlerin zirvesinde kalmak çok önemlidir, böylece en iyi sonuçları alabilirsiniz. Bu stratejileri uygulayın ve sonuçları ölçün. Hangi stratejilerin en iyi sonuç verdiğini ve hangilerinin ayarlanması gerektiğini hızla göreceksiniz. Sonuçları analiz etmeye ve gerektiğinde değişiklik yapmaya devam ederseniz, güçlü bir yerel SEO kampanyası geliştirebilirsiniz.

Yorum Bırakın