E-posta ile pazarlama, özellikle pandemi süreci ile neredeyse tüm dünyanın eve kapanması ve çevrimiçin hizmet ve alışverişin artmasıyla, daha popüler bir hale geldi.

İçinde bulunduğumuz süreçte; kıyafet, yiyecek, teknoloji, ev eşyası, kitap hatta kurs, eğitim, seminer vb. hizmetlerin hepsini online platformlar aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Dijital pazarlamada mevcut firma duyuruları, haberler, kampanya ya da indirim duyurularını ilgili kitleye ulaştırmak için en çok kullanılan yöntemlerden biri de e-posta göndermektir. E-posta, yüksek yatırım getirisi olan en iyi pazarlama kanalları arasında gösteriliyor.

İsimtescil olarak bu yazımızda; hem büyük, hem küçük hem de orta ölçekli firmaların rahatlıkla uygulayabileceği e-posta pazarlama yöntemlerini derledik.

  1. İyi Bir Strateji Geliştirin

E-posta ile pazarlama, doğru kişilerle bağlantı kurmanıza, ilişkileri geliştirmeniz, sizin ve müşterilerinizin büyümesine yardımcı olan önemli bir araçtır ancak başarılı e-posta pazarlaması bir anda gerçekleşmez. İşinizin büyümesinin büyük bir kısmı; stratejinizle bütünleşen, insani, yardımcı, müşteri odaklı bir e-posta pazarlama stratejisi oluşturma becerinize bağlı olacaktır.

Yeni bir e-posta pazarlama stratejisi oluşturmadan veya mevcut stratejinizi optimize etmeden önce, en baştan başlamanız gereken birkaç temel husus vardır:

  • Doğru yazılımı uygulayın. Yazılımınız, kişilerinizin hem niteliklerini hem de davranışlarını izleyen bir iletişim veri tabanına bağlanmalıdır, böylece kişilerinizi bölümlere ayırabilir ve onlara kişiselleştirilmiş e-postalar gönderebilirsiniz.
  • Kişileriniz sadece e-postalarınızla etkileşime girmiyor. Ayrıca bloglarınızı okuyorlar, sosyal medyada sizinle iletişim kuruyorlar, bir sohbet robotu aracılığıyla sizinle bağlantı kuruyorlar ve daha fazlasını yapıyorlar. Kişilerinizle, kendilerine uygun şekilde iletişim kurmak için doğru bilgiyi doğru zamanda doğru kanalda sunmak önemlidir. Bu nedenle, bir e-posta kampanyası planlamadan önce, mesajınız için doğru kanal olup olmadığını düşünün.
  • E-posta pazarlama stratejiniz ve gönderdiğiniz her bir e-posta için hedefler belirlemek, e-postalarınızın ne kadar başarılı olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Kişi Listenizi Bölümlere Ayırın

E-posta listenizi bölümlere ayırmak, doğru mesajı doğru müşteriye doğru zamanda göndermenizi sağlar. Ayrıca, mesajınız hedef kitlenize ne kadar uygunsa, etkiniz o kadar yüksek olacaktır.

Segmentasyon, yanlış kişilere yanlış zamanda yanlış mesajlar göndermekten kaçınmanıza yardımcı olur. Bu, e-posta listenizdeki kişilerinizle aranızda güven oluşturmak, dönüşümleri artırmak ve kişilerinizi uzun vadede sadık müşteriniz haline getirmekte etkili olacaktır.

Oluşturduğunuz segmentlerin iki önemli görevi vardır.

– Doğru mesajı doğru kişilere doğru zamanda göndermek.

– Yanlış zamanda yanlış kişilere yanlış mesaj göndermekten kaçınmak.

Her işletme farklıdır, bu nedenle segmentlerinizi iş hedeflerinize göre uyarlamanız gerekir.

  • Her Seferinde Yüksek Performanslı E-postalar Oluşturduğunuzdan Emin Olun

Etkili e-posta oluşturmak, emek isteyen ve iyi planlanması gereken bir süreçtir. E-postanızın içeriği gerçekten göndereceğiniz hedef kitleye uygun olmalı ve gönderdiğiniz kişiler tarafından okunmalıdır.

Peki, siz ve ekibiniz sürekli olarak nasıl etkili e-postalar oluşturursunuz? İşte size rehberlik edecek bazı temel ilkeler:

  • Standart bir hedef belirleyin

Her e-postayı neden göndereceğinizi tanımlayın ve her seferinde; spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı bir hedef belirleyin. Ardından, e-postanın her bir parçasının bu hedefi desteklediğinden emin olun.

  • Doğru e-postayı doğru kişiye doğru zamanda gönderin

En bağlamsal mesajı gönderdiğinizde, kişilerinize en fazla değeri sağladığınız için, e-postalarınızın erişimi de artar

  •  Kampanyalarınız İçin Doğru E-posta Şablonlarını Seçin.

İşletmeniz, farklı iş türleri için kişilerinize farklı türde e-postalar göndermek isteyecektir. Örneğin, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak ve blog güncellemelerinizi paylaşmak farklı formatlar gerektirecektir. Bu nedenle, işletmenizin göndermesi gereken farklı e-posta türlerini tanımlayın, ardından bir dizi tutarlı, marka içi şablon oluşturun.

En iyi şablonlar; kolay anlaşılır, temiz ve iyi kullanıcı deneyimi sunmak üzerine tasarlanmış şablonlardır.

  •  E-postalarınızın Teslim Edildiğinden Emin Olun

E-postalarınızın teslim edilmesi oldukça önemlidir. Aksi takdirde e-posta oluşturma sürecinde harcadığınız emekleriniz boşa gider.

Doğru müşterilerle etkileşim kurmaya ve onlara alakalı, gerçek değer sağlamaya odaklanan etkili bir e-posta teslim edilebilirlik stratejisi oluşturmak sürecin doğru ilerlemesi açısından önemlidir.

Yorum Bırakın