Satış, her şirketin olmazsa olmazıdır. Şirketler kar elde etmek amacıyla kurulur. Bir şirket, satış politikalarında güncel kalmaz ve satış yapamazsa, gelecekte ayakta kalmasının bir anlamı yoktur. Çağlar boyunca, satış açısından sınırları zorlayan ve satış güçlerini artırmak için yeni yöntemler deneyen şirketler her zaman başarılı olmuştur. 

Satışları artırmak için arttırılmış gerçeklik son dönemde işlevsel çözümler sunuyor. Müşteriye bilinçli ve istekli karar vermelerine yardımcı olmak için harika bir deneyim sunmanın yeni yollarından biri olan arttırılmış gerçekliğin firmanıza ne gibi katkılar sunacağını bu yazımızda derledik.

Artırılmış Gerçeklik Nedir?

Basit bir deyişle artırılmış gerçeklik; kullanıcı için görsel, işitsel, dokunsal somatosensori ve koku alma modları gibi çoklu duyusal modalitelerden yararlanarak, bilgisayar tarafından üretilen kalıcı bilgiler aracılığıyla bir şeyi deneyimlemek veya gözden geçirmek için teknolojiyi kullanabilecekleri etkileşimli bir deneyim sunmaktır.

Şirket olarak etkinizi artırmak ve müşterilerinize daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için arttırılmış gerçekliği kullanabilirsiniz. Çünkü teknolojiyi takip eden ve müşterilerine yenilikler sunan firmalar her zaman rakiplerinden bir adım önde ilerler.

Dikkatleri Üzerinize Çekin

Pazarlama dikkat çekmeye dayanır ve arttırılmış gerçeklik dikkat çekmenin harika bir yoludur. Kullanıcı araştırmaları, kullanıcıların çoğunun herhangi bir ürünü satın almadan önce ürünün fiziksel olarak nasıl göründüğünü merak ettikleri yönünde. Ürününüzün arttırılmış gerçeklik modellerini oluşturarak ve bunları uygulamalar aracılığıyla kullanarak, kullanıcılarınızın talepleri doğrultusunda bir hizmet sunmanız mümkündür.

Etkileşimli İçerikler Oluşturun

E-postalar ve sosyal medya gibi etkileşimli kanallar, ürününüzü tanıtmak için muazzam bir potansiyele sahiptir. Bu platformları klasik içerikler yerine farklılıklar sunarak kullanabilirsiniz. Arttırılmış gerçeklik aracılığıyla, potansiyel müşterinizin ilgisini hemen çekerek etkileşimli içerik gönderebilirsiniz.

Ürününüzün Faydasını Gösterin

İkna edici satışlar yaratmak için, ürününüzün faydalarını göstermeniz ve bunları potansiyel müşterinizin gereksinimleri ile eşleştirmeniz gerekir. Tüm özelliklerini kolayca anlatabileceğiniz ürünler yerine çok daha büyük ve niş bir kitleye hitap eden ürünler pazarlıyor olabilirsiniz. Özellikle bu tarz ürünlerin tanıtımında arttırılmış gerçeklik işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Ürün tanıtımlarınız için arttırılmış gerçeklik ile oluşturulan modelleri kullanabilir ve bunları uygulama aracılığıyla potansiyel müşterilerinize gösterebilirsiniz. Kullanımı kolay ve interaktif bir ekran ile ürünün dilediğiniz herhangi bir özelliğine kolayca dikkat çekebilir, gerçek hayattan karşılaştırma ve demonstrasyon yapabilirsiniz.

Hikaye Anlatımınızı Üst Düzeye Taşıyın

Hikaye anlatımı, özellikle vizyonla oluşturulan bazı ürünlerin satışını yapmak için harika bir araçtır. Arttırılmış gerçeklik ile hikaye anlatımınızı başka bir düzeye taşıyabilir ve amacınızı ortaya koymak için ilgi çekici anekdotlar oluşturabilirsiniz. Arttırılmış gerçeklik yoluyla sürükleyici bir deneyim oluşturup fikirlerinizi görsel ve duyusal olarak da müşterilerinizle paylaşabilirsiniz.

Bir satış konuşması yapmak ve yardımcı programları açıklamak için arttırılmış gerçeklik kullanmak, kullanıcının ürünün ne hakkında olduğunu ve onlara nasıl fayda sağlayabileceğini daha iyi anlamasına yardımcı olur. Demo bağlantısını paydaşlar ve karar vericiler gibi diğer ilgili ortaklara iletebilir ve zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz. Tüm bunlar, karar verme sürecini hızlı, basit hale getirir ve süreçteki herhangi bir gecikmeyi ortadan kaldırır.

Kolay Kullanım ve Zaman Tasarrufu Sağlar

Veriler, satış uzmanlarının zamanlarının yalnızca %34’ünü satış yapmaya harcadığını gösteriyor. Geri kalan zaman evrak işleri, veri girişi, sunum yapma, kayıt tutma ve diğer şeylerle uğraşarak harcanıyor. Arttırılmış gerçeklik destekli satış konuşması ile, tüm bu ağır evrak işlerini yapma ihtiyacı azalıyor ve satış uzmanları yapmaları gereken şeye daha fazla odaklanabiliyor.

İsimtescil olarak, firmanızın teknoloji ile olan bağını kuvvetlendirmek ve sektörünüzün en yenilikçi markaları arasında yerinizi almak için 2021 satış stratejilerinize arttırılmış gerçekliği de eklemenizi tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın