2022 yılında işletmemi büyütmek için neler yapabilirim? 2022 yılı dijital satışları artıracağınız taze bir başlangıç yapmanız için sizler için tüyolar hazırladık. İşletmeniz ister yeni kurulmuş ister köklü bir geçmişe sahip olsun, 2022’ye güçlü bir şekilde başlamanıza yardımcı olması için yazımızı okuyabilirsiniz.

İsimtescil olarak, 2022 yılında işletmemi büyütmek için ne yapmalıyım? İşte merakla beklediğiniz sorunuzun cevabı…

2022 yılı dijitalleşmenin ve e-ticaretin daha da büyüceği bir yıl olacağını diyebiliriz. Artık işletme dendiği zaman sanal olarak da düşünülüyor. Bir yerde sabit olmanız gerekmiyor. İşiniz her yerdeki kişiye kolaylıkla ulaştırabilirsiniz. Ancak bunu yaparken ürünlerinizi barındıracağınız, saklayacağınız firmanızı iyi seçmeniz gerekiyor. İsimtescil, Türkiye’nin ilk domain firması olarak size bu barındırma hizmetini en uygun fiyatlı olarak sunuyor. Sadece uygun fiyatlı domain uzantıları değil, size en gerekli olan en uygun fiyatlı hosting hizmetini de sunuyor. Hosting hizmeti ile beraber sanal işletmeniz için gerekli olan SSL sertifikası, en uygun fiyatlı marka tescil işlemlerini de tek yerden yapmanıza yardımcı oluyor.

Peki ben dijital ortam da web sitemi kurdum, şimdi bunu büyütmek için neler yapmam gerekiyor? diyorsanız öncelikle olarak reklam çalışmalarına ağırlık vermelisiniz. Reklam çalışmaları ile beraber sattığınız ürün hakkında destek vereceğiniz çağrı merkezi çalışanlarınıza müşterileriniz ile iyi ilişkiler içinde olmasına, onlara kibar davranmalarına ve sorunlarına çözüm üretmeleri konusunda eğitim vermelisiniz. Sitenize gelen müşterilerin en dikkat ettiği bir diğer konuda web sitenin hızıdır. Hızlı bir web site hızlı bir satış demektir. Eğer siz sitenizi hızlı hale getirmek istiyorsanız sunucu firmanızı güvenilir yerden, 7/24 destek veren bir firmayı seçmelisiniz. Web siteniz için gerekli olan en uygun fiyatlı ürünler için tıklayınız.

Reklam çalışmalarınıza ağırlık verin

Doğru strateji ile ürünlerinizi kolaylık tanıtabilirsiniz. Eskiden elden ele dolaşan broşürler artık dijital ortam da tasarlanan görsel çalışmaları ile elden ele dolaşıyor. Firmanız için dikkat çekici, müşteri kitlenizin ilgisiniz çekecek görsel çalışmaları hazırlatmalısınız. Reklamları kullanarak ürünlerinizi yeni müşterilerin görmesini sağlayın. Size bir sır verelim mi? Reklam oluşturmak çok basittir. İyi bir tasarımla ürününüzü kolaylıkla yeni hedef kitlelerine ulaştırabilirsiniz. “Gönderiyi Öne Çıkar” düğmesiyle, en iyi performans gösteren gönderilerinizi reklamlara dönüştürünüz.

Müşterilerle ilişki kurun

2022 yılında markanız ile hedef kitleniz arasında ilişki kurmanın 3 yolu

Müşteri tabanınızı oluşturduktan sonra atmanız gereken adım onlarla güçlü bir ilişki geliştirmektir. Instagram akışı, Hikayeler ve daha fazlası ile müşterilerinizin dahil olabileceği özel anlar oluşturarak başlayabilirsiniz.

Mağazanızı geliştirin

Mağazanızda en iyi uygulamaları izlemek, müşterilerinizin ürünlerinizi keşfetmesini ve keşif anında alışveriş yapmasını kolaylaştırabilir. Popüler alışveriş sezonlarında hediye kılavuzları derlemenin mükemmel bir yolu olan koleksiyonlar ile mağaza vitrininizi nasıl özelleştireceğinizi ve ürün etiketleri ekleyerek tüm içeriğinizi nasıl alışveriş yapılabilir hale getireceğinizi öğrenin. Instagram’daki mağazanız üzerinden ürün satışı yaparken akışınızı bir mağaza vitrini olarak düşünebilirsiniz. Görsel mağazacılık uygulamalarına benzer şekilde vitrininizi, sezonun fırsatlarını sergileyecek ve alışveriş yapılabilen içeriklerin sürekliliğini yansıtacak şekilde güncel tutmanız gerekir. Mağazanızın en göz alıcı şekilde görünmesini nasıl sağlayacağınızla ilgili daha fazla fikir edinmek için detaylı kılavuzumuzu okuyun.

Bir ürün lansmanıyla müşterilerinizde heyecan oluşturun

Şu anda ABD’deki alışverişi tamamlama özelliğini etkinleştirmiş olan Instagram işletmelerine sunulan bir özellik olarak ürün lansmanları, mağazanızdaki yeni ürünleri duyurup lansmanlarını yapabilirsiniz. Yeni ürününüzü satışa sunmada önce sosyal medya üzerinden tanıtarak hem daha ilgi çekici olursunuz hem de takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden vereceğiniz lansman görüntülerini günler öncesi tanıtmak da beklenti oluşturmanın harika bir yoludur.

1 Yorum

Yorum Bırakın