2020 Online Oyunlar Nelerdir? Hangi Oyun Daha Popüler? Bilgisayarda Oynadığınız Hangi Oyunları Mobilde de Oynayabilirsiniz?

Dünya genelinde Online oyun oynayan yaklaşık 1 milyara yakın oyuncu bulunmaktadır. Offline olarak ise hemen hemen bu rakam söz konusudur. Küçükten büyüğe dünya genelinde oyunlar bir çok kişiyi cezbetmektedir. insanların ilgisini çektiği taktirde bir oyuncu ortalama 3 saat kadar oyun oynuyor. Bizde bu etkenleri göz önünde bulundurunca oyuncu sayısının fazla olduğu Mobil ve PC platformunda oynayabileceğiniz oyunları derledik.

Black Desert Online

İlk oyunumuz oldukça popüler olan aktif kullanıcı sayısının dünya genelinde 3 milyon civarında olduğu belirtilen Black Desert Online.

Black Desert Online MMORPG sevenler için biçilmiş kaftan üç boyutlu bir oyundur. Tamamen oyuncunun seçimlerine bağlı olarak yaratılan bir karakter ile koskoca bir evreni keşfedebiliyorsunuz. Dövüş sistemi açısından hızlı bir yapıya sahip olduğunu en baştan belirtmekte fayda var. Yine, dövüş sistemi içerisinde, düşmana çok daha sağlam hasarlar verebileceğiniz yetenek kombinasyonları da mevcut.

Atmosfer açısından bayağı bir canlı yapıya sahip olan Black Desert Online, içerisinde barındırdığı hava durumu ve iklim özellikleri ile oyuncular üzerinde farklı farklı etkiler bırakarak oynanış açısından renklilik sunuyor. Gece gündüz döngüsüne sahip olan oyundaki karakterler saate göre değişiklik gösteren tepkiler verebiliyor hatta bu durum bazen birtakım etkinlikleri de tetikleyebiliyor.

Oyunda görselliği ile hayran bırakan saraylardan ormanın derinliklerinde bulunan yıkık dökük çadırlara kadar çeşitli evlerde yer alıyorsunuz. Black Desert Online da, bu evlerde yaşayabiliyor, evleri isteğimize bağlı olarak dekore edebiliyoruz. Sadece bu kadarla da kalmıyor, oyun içi karakterleri işe alabiliyor, onlara evimizi temiz tutturabiliyor ya da marketten alışveriş yaptırabiliyoruz.

Black Desert Online‘a, şöyle dışarıdan bir göz gezdirdiğimizde yüksek görüntü kalitesi ile karşılaşıyoruz. Oluşturacağınız karakterler gerçeğe yakınlığı ile dikkat çekiyor. Oyunun dövüş sistemi açısından, bizleri gerçekçilik konusunda fazlasıyla tatmin edici bir yapıya da sahip olduğunu görebiliyoruz. Kale savaşlarının epik büyüklükte olması , bir de üstüne ticaret sisteminin gerçek dünyada olduğu kadar detaylı oluşu ve oyunun bilgiye dayanıyor olması eklenince sabırsızlaşabiliyoruz. Oyuna ilk 30 gün ücretsiz erişim sağlanabilir daha sonrasında oyuna giriş yapabilmek için paket satın almanız gerekmektedir. Oyunun Mobil versiyonu da mevcut AppStore yada Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) olarak kısaltılan oyun dünya genelinde büyük bir ivme kazandı. Bluehole şirketi tarafından yayımlanan ve geliştirilmekte olan çok oyunculu bir video oyunudur. Oyuncular  bir uçağın içinde oyuna başlarlar ve uçak rotası belli olan bir adaya istikamet etmektedir, oyuncular istedikleri zaman uçaktan atlarlar ve paraşütleriyle adanın herhangi bir konumuna inerler. Oyuncuların temel amacı çeşitli yerlerden buldukları çeşitli silahlarla diğer oyuncularla savaşıp ölmeden en sona kalan oyuncu olmaya çalışırlar. Oyun esnasında adanın haritasındaki güvenli alan gittikçe küçülmeye başlar. Harita küçüldükçe oyuncular daha küçük bir alana yoğunlaşırlar ve birbirlerini görüp öldürmeleri kolaylaşır. Oyunda en son hayatta kalan oyuncu/takım oyunu kazanır. Oyuna Steam platformundan satım alım işlemini gerçekleştirip giriş yapabilir yada Mobil versiyonunu Google Play ve AppStore dan indirebilirsiniz.

Apex Legends

Listemizdeki ikinci savaş oyunu  Apex Legends, EA Games tarafından yayımlanan oyun 2019’daki parlamasıyla kısa sürede çok sayıda oyuncuya ulaşmayı başardı. Apex Legends’ta 60 oyuncu 3’erli takımlar halinde karşı karşıya gelerek savaşmaktadırlar. Oyuncuların haritaya indikten sonra silah ve ekipmanlarını toparlayıp mücadeleye giriş yapmaları gerekiyor PUBG’de belirttiğimiz gibi sona kalanlar bu mücadelenin kazananı oluyor. Apex Legends’ı aynı tarz oyunlardan ayıran bir özelliği de, farklı yeteneklere sahip karakterleri seçip oynayabiliyorsunuz. Bu karakterlere  “Legend” deniliyor ve oyunda 8 farklı Legend bulunuyor. Her karakterin taktiksel ve ultimate ve pasif yetenekleri bulunuyor. Legend’lar ise; 4 sınıftan oluşuyor Saldırı, Savunma, Destek ve Keşif olarak. Apex Legend’ın ücretsiz olması da Apex cazibesini artıran faktörler arasında yer alıyor. “Origin” üzerinde bilgisayarınıza indirip mücadeleye katılabilirsiniz.

Fortine Battle Royale

Epic Games tarafından tasarlanan Fortnite bir çok oyuncuyu aynı platformda buluşturan eğlenceli bir oyundur. Fortnite, piyasaya sürüldükten kısa süre sonra, PUBG’nin de başarısından etkilenerek, oyuna ‘Battle Royale’ adlı eğlenceli bir mod da eklendi. Bu vesile ile Fortnite, ücretsiz ve bağımlılık yapan bir oyun olarak oyun dünyasına kısa sürede giriş yaptı.

Oyun PUBG’ye benzese de, grafiksel açıdan ve bir iki farklı detayla PUBG’den ayrılıyor. Oyundaki amaç ise sizi bir adaya bırakıp diğer 99 insan arasında hayatta kalarak sizlere tatlı bir zafer yaşatmak. Oyunu Epic Games sitesinden bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Aynı zaman AppStore ve Google Play den de mobil cihazlarınıza indirip eğlenceye katılabilirsiniz.

İlk yazımızın sonuna geldik bir sonraki yazımızda RPG ve MMORPG türündeki oyunlarla devam edeceğiz.

#En İyi Antivirüs Programları # VDS Sanal Sunucu

Yorum Bırakın