Influencerlık, hem teknoloji içinde olmaları hem de birçok meslek grubuna göre rahat para kazanmaları sebebiyle birçok kişi tarafından merak edilen bir noktada yer alıyor. Teknoloji ile para kazanma, hayatımıza gireli aslında uzun bir zaman oldu diyebiliriz. İnternet fenomenleri de uzun süredir vardı ancak bu kişiler oldukça az sayıdaydı. İnternet kullanımının artması ile birlikte şu an aklınıza gelebilecek her alanda yüzbinlerce influencer bulunuyor.

İnternet dünyasının teknik yönünden ziyade, herhangi bir konuda çok iyi donanıma sahip olmadan da para kazanabileceğiniz bir yöntem olan influencerlık hakkında bilgileri ve markalardan sponsorlu reklam alabilmeniz için yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı fikirleri bu yazımızda derledik.

Bu Yola Başlamadan Önce Hedefinizi ve Alanınızı Belirleyin

Influencer olmaktan ne beklediğinizi, hangi hedef kitleye hitap edeceğinizi, ne tarz içerikler oluşturacağınızı ve hangi mecralarda yer alacağınızı net olarak belirleyin. Bu süreç basit gibi görülebilir fakat en önemli adımlardır. Unutmayın ki temeli olmayan her şey ufak bir rüzgarda bile savrulup gidebilir. Bu işi gerçekten ciddiye alıyorsanız ve markalardan sponsorlu reklam almak gibi bir hedefiniz varsa; hedefinizi ve alanınızı net olarak belirlemeden yola çıkmamanızı tavsiye ederiz.

Hedef Kitlenizin Aktifliğini Analiz Edin

Profilinizi uygun hale getirdiyseniz ve belirli bir hedef kitleye ulaştıysanız, hedef kitlenizi analiz etme zamanınız gelmiş demektir. Hedef kitleniz, yola çıkarken ulaşmayı hedeflediğiniz kişilerden mi oluşuyor? Yoksa planlarınızın dışında bir kitle mi elde ettiniz? Eğer takipçileriniz, belirlediğiniz profile uymuyorsa bu içerik stratejilerinizde bir hata olduğunu gösterebilir. Bu noktada planlamalarınızı tekrar gözden geçirin.

Takipçileriniz istediğiniz kriterlerdeyse, benzer hedef kitleleri baz alarak her postunuza ufak reklamlar vermeye başlayabilirsiniz. Böylece doğru hedef kitlenizi genişletmiş ve aktif olarak sizinle etkileşime geçen bir kitleye ulaşmak için doğru adımları atmaya başlamış olacaksınız.

Paylaşmayı Planladığınız Gönderileri Planlayın

Planlı olmak, içerik üretirken zorlanmamanızı ve içerik üretme kısmında çok daha az vakit harcamanızı sağlar. Örneğin 10 gün boyunca ne paylaşacağınızı önceden belirleyebilirsiniz. Bu sizi her gün içerik düşünme derdinden kurtarır ve daha çok kişiye ulaşma stratejileri geliştirmeniz için gerekli olan zamanı sağlar. Sizi seven ve paylaşımlarınızdan hoşlanan takipçileriniz sizden sık sık yeni içerikler bekleyecektir. Onların beklentilerine cevap vermeniz, oldukça önemlidir. Ayrıca paylaşım planlarınızda hikaye paylaşımlarında da mutlaka yer verin. Özellikle hikayelerin etkileşim almaya yönelik; soru-cevap, anket gibi özelliklerini sık sık kullanarak takipçilerinizi yakından tanıyabilirsiniz.

Ayrıca; stok paylaşımlarınızın dışında aktif gündem takibi yapmayı ihmal etmemelisiniz. Eğlenceli bir içerik girmeyi planladığınız gün, gündemde tüm ülke gündemini hatta dünyayı etkileyen acı bir haber olabilir. Bu haberi atlamanız takipçilerinizde sizin düşüncesiz olduğunuz gibi bir algı oluşmasına sebep olabilir.

Her Ay Az da Olsa Reklam Bütçesi Belirleyin

Bu işi gerçekten meslek olarak yapmaya kararlıysanız ve bu işten para kazanmak istiyorsanız, maddi olarak da yapmanız gereken fedakarlıklar olacaktır. Çünkü reklamlar sayesinde daha fazla kişiye ulaşabilir ve markaların ilgisini çekecek duruma gelebilirsiniz. Her ay 150 – 200 TL gibi ufak bir reklam bütçesi belirleyebilirsiniz. Reklamlarınızın etkisini mutlaka ölçün. Reklam raporları kaç kişiye ulaştığınızı, ulaşılan kitlenin demografik yapısını ve daha birçok istatistiği size net olarak sunacaktır.

Yorum Bırakın