Google adsense birçok webmasterın gelir kaynağıdır. Google Adsense’e nasıl başvurulacağını burada anlaşmıştık. Bu yazımızda ise Adsense alamayan başvurusu reddedilen kişilere sitelerinde yapması gereken değişikliklerden ve işlemlerden bahsedeceğiz.

Öncelikle Adsense e kabul oranının günümüzde bir hayli düştüğünüz söylesek yanlış olmaz. Google artık reklam verenlerine daha fazla fayda sağlayabilecek kaliteli sitelerle çalışmak istiyor. Bu yüzden eskiden çok kolay onaylanan hesapları elde etmek, günümüzde bir hayli zorlaşmıştır ve birçok kişi bu durumdan şikayetçidir.

Google Adsense başvurusu sonrasında size ya onay mesajı ya da sitenizin yetersiz olduğunu belirten ve sorunu genel olarak gösteren olumsuz bir mesaj gelir. İlk onayı geçtiyseniz zaten birçok işlemi tamamlamışsınız demektir ve Adsense’sin size verdiği kodları sitenizde uygun yerlere yerleştirip ikinci onay için beklemelisiniz. Eğer başvurunuz ilk onayı alamadıysa gelen mesaja göre sitenizde değişikliğe gitmelisiniz. Adsense in kabul ettiği sitelerin genel özelliklerinden bahsetmek gerekirse; özgünlük, kalite, sitenin sayfalarında erişilmeyen herhangi bir bölüm olmaması, belli bir ziyaretçi potansiyeline sahip olması, yeterli içeriğin bulunması, sitenin iletişim sayfası ve hakkımızda bölümünün bulunması vb… şeklinde sıralayabiliriz.

Google-Adsense-Logosu

Siteniz yukarıda saydığımız bütün özellikleri taşıyor fakat Adsense başvurusu olumsuz olduysa, ilk önce problemi düzeltip sonrasında tekrar başvuruda bulunmalı, yine olumsuz bir yanıt gelirse başvuruda bulunduğunuz GMAIL adresinizi değiştirip yine başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca birçok site ilk onayı geçip ikinci onayı alamamaktadır. Bu genel olarak sitenin ziyaretçi kitlesinin yeterli olmaması veya site sayfalarında bulunan eksiklikten kaynaklanabilir. İlk onayı geçtikten sonra sitenize koyduğunuz Adsense kodları gözükmeyecektir. Koyduğunuz kodlar sayesinde siteniz Adsense tarafından taranır ve eğer reklam politikalarına uygun bir site oluşturmuşsanız siteniz ikinci onayı da alır ve reklamlar gözükmeye başlar.

Yorum Bırakın