Alan adınızı taşırken nelere dikkat etmelisiniz? Kuruluşlar veya bireylerin eski web sitelerini (eski etki alanlarını) yeni bir web sitesine (yeni etki alanlarına) geçirmeleri gerekebilir. Site taşıma sürecinde web sitesine organik trafik kaybı ile sonuçlanabilir. Organik trafik herhangi bir web sitesinin başarısında kritik bir faktör olduğundan, etkilenmemesi zorunludur.

Meta Tag’lar: Meta Tag’leri eski web sayfalarından, ilgili yeni web sayfalarına geçirin. Herhangi bir web sayfasının yeni etki alanında Meta Etiketleri eksik olması durumunda, bunun için yeni Meta Etiketleri oluşturun.

Google Analytics İzleme Kodu: Yeni etki alanına taşırken, Google Analytics Kodunun yeni web sitesine eklenip eklenmediğini kontrol edin.

Kırık Bağlantılar: Web sitesi yayında olduğunda, web sitenizde Kırık Bağlantı olup olmadığını kontrol etmek için XENU Kırık Bağlantılar aracını kullanabilirsiniz. Herhangi biriyle karşılaşırsanız, gerekli değişiklikleri yapın.

H1 – H6 Etiketleri: Gerekli tüm H1 – H6 Etiketlerinin tüm web sayfalarında mevcut olup olmadığını kontrol edin.

Kanonik URL: Google www ve www olmayan sürümleri farklı web siteleri olarak ele alır, bu nedenle .htaccess dosyasını kullanarak sürümlerden birine yönlendirdiğinizden emin olun. Ayrıca, tüm web sayfalarına ilgili Kanonik Meta Etiketleri ekleyin.

301 Yönlendirmeler: .htaccess dosyasını kullanarak eski web sayfalarını ilgili yeni web sayfalarına yönlendirin.

Mobil uyumlu: Gezinmek için akıllı telefonları kullanan daha fazla sayıda kullanıcıyla Mobil uyumlu bir web siteniz olması çok önemlidir. Web sitenizi test etmek için Mobil Dostu Aracı kullanabilirsiniz.

404 Hata Sayfası: “Hata 404 – Sayfa bulunamadı!”, Birisi web sitenize giriş yaptığı zaman bulunmayan bir web sayfasını taradığında görüntülenen hata sayfasıdır. Bu durumda bir 404 hata web sayfası oluşturabilir ve kullanıcıyı giriş sayfasına yönlendirebilirsiniz.

Sitemap.xml: Web sitesi yayına alındıktan sonra, xml üreteci kullanarak bir sitemap.xml dosyası oluşturun ve kök klasöre yani www.new domain.com/sitemap.xml yükleyin.

Robots.txt: Arama Motorlarının web sitesinin belirli bir web sayfasını taramasını istemiyorsanız Robots.txt dosyasını kullanın. Robots Dosyası oluşturmak için Robots.txt Dosya Oluşturucu aracını kullanabilirsiniz. Robots.txt dosyasını Kök Klasöre yükleyin www.new domain.com/robots.txt

Talep Formu: Tüm Talep Formlarınız ve Eylem Çağrılarınızın iyi çalıştığını ve Teşekkür Sayfasında dönüşüm kodunun olup olmadığını test edin.

Teknoloji meraklısı değilseniz, SEO Taşıma Süreci konusunda uzman bir SEO Şirketinden yardım almanız her zaman daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Yorum Bırakın