Tüm dünyada bilgisayar kullanımının artmasıyla birlikte, birey ve kuruluşlar için veri güvenliği riski gibi tehditler ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Peki kendimizi ve şirketimizi bu tehditlere karşı korumak için ne gibi önlemler almamız gerekiyor?

Antivirüs Yazılımı; virüs, casus yazılım, kötü amaçlı yazılım, rootkit, Truva atı, kimlik avı saldırısı, spam saldırısı ve diğer çevrimiçi siber tehditlere karşı koruma amaçlı bir bilgisayar sistemine / PC’ye kurulmuş veri güvenliği aracıdır.

Veriler, her organizasyonun en önemli ve en önemli bileşenidir ve hiç kimse gizli verileri bilgisayar sistemine yaklaşan virüslere karşı risk almak istemez.

Antivirüs, bilgisayar sisteminize Internet’ten, harici sürücülerden, CD / DVD’lerden, vb. Yaklaşan bilinmeyen tehditlerden korunmasını ve gizli verilerinizin güvende kalmasını sağlar.

Bugün, bilgisayar sisteminizde virüsten koruma yazılımı kullanmanın çeşitli avantajlarını listeleyeceğiz:

Virüslerden ve Casus Yazılımlardan Koruma

Antivirüs, aranan virüs, casus yazılım, kötü amaçlı yazılım ve diğer bilinmeyen tehditleri tespit etmek ve bir bilgisayar sisteminde bulunan verilere zarar vermeden önce bunları kaldırmak için birincil işine sahiptir.

Kimlik Avı Saldırılarına Karşı Koruma

Kimlik avı, e-posta bilgilerini, bilgisayarda saklı kişisel bilgileri çalmak veya kullanıcılara kullanılamayacak şekilde verileri etkilemek amacıyla yapılan saldırı şeklidir. Bilgisayarınızda veya e-postanız da mevcut olan verilere erişmek için herhangi bir üçüncü kişi veya bilgisayar korsanı tarafından yetkisiz bir girişim olarak adlandırılır.

Sağlam Web Koruması Sağlar

İnternet kullanımının artmasıyla birlikte, çeşitli çevrimiçi siber tehditler bilgisayarın veri güvenliğini etkilemektedir. Antivirüs yazılımı, herhangi bir çevrimiçi tehdidin yetkisiz erişimini sınırlayan web etkinliklerini kontrol altına alır.

Çıkarılabilir cihazın hızlı taranmasını sağlar

Antivirüs Yazılımı, bilgisayar sistemine bağlanan çıkarılabilir herhangi bir cihazın hızlı taranmasını sağlar ve bilinmeyen tehditlere karşı tarar.

Harici sürücüler, çıkarılabilir aygıtların tamamen taranmasından ve içinde mevcut bilinmeyen tehditlerin kaldırılmasından sonra otomatik olarak açılır.

İki Yönlü Güvenlik Duvarı

Antivirüs Yazılımı, internet üzerinden gelen ve giden her veriyi / postayı kontrol eden ve iletim sırasında şüpheli bir şey bulması durumunda aynı şekilde engelleyen iki yönlü güvenlik duvarı koruması sağlar.

Reklamları ve Spam Web Sitesini Engelle

Şu anda, virüslerin ve spam saldırılarının çoğu pop-up reklamlardan ve asıl amacı kullanıcının bilgisayarından büyük mali kayıplara neden olabilecek gizli bilgileri çalmak olan diğer spam web sitelerinden yürütülmektedir.

Şifre Koruması Sağlar

Bazı önemli bir virüsten koruma yazılımı, üçüncü kişiler veya bilgisayar korsanları tarafından çalınmasını önleyen parola koruması özelliği sağlar.

Ebeveyn Kontrolü

Antivirüs Yazılımı ayrıca ebeveynlerin çocuklarının bilgisayarlarında neler yaptığını izlemeleri için bir izleme aracı olarak da çalışır.

Çocuklarının faaliyetlerinin etkinlik kayıtlarını alabilir ve onlara göre konuşabilirler. Bu izleme aracı tüm işverenler için büyük bir avantaj olabilir ve çalışanlarının verimliliğinin% 30’a kadar artırılmasını sağlar.

Bilgisayarınızı Hızlandırın

Günümüzde, virüsten koruma yazılımı, sistem performansını engellemeyecek şekilde geliştirilmiştir.

Aksine, bilgisayar sistemindeki istenmeyen dosyaları ve klasörleri otomatik olarak silen ve böylece performans hızını artıran yerleşik modüller ile birlikte gelirler.

Yorum Bırakın