Apple, iOS 13 işletim sistemi ile kullanıcılarına sunacağı özellikleri de belli oldu. Apple, Haziran ayında gerçekleştireceği WWDC 2019 etkinliğinde iOS 13’ü de dünya ile ilk kez paylaşmayı planlıyor. Apple iOS 13 işletim sistemini kullanıcısı ile buluşturmayı Eylül ayı içinde düşünüyor. Peki Apple’in büyük merak ile beklenen iOS 13 işletim sisteminde kullanıcıları ne gibi yenlikler bekliyor?

Yeni geliştirilen işletim sistemi iOS 13, Apple telefon modellerinin hepsine uygulanmayacak. Apple, iOS 13 işletim sisteminde gelecek olan özellikler;

Gece modu özelliği ile iPhone sahiplerinin gözü hem az yorulacak hem de batarya tasarrufu sağlanacak.

iOS 13 işletim sisteminin sunduğu bir diğer bir özellik ise; çoklu pencere desteği. iPhone kullanıcıları aynı anda birden fazla uygulamayı tek ekranda görüntüleyebilecekler.

Geri alma özelliği de iOS 13 işletim sistemi ile gelecek olan bir diğer özellik. Şuan kullanılan işletim sistemlerinde geri almak için cihazı sallamanız gerekiyor. Ancak iOS 13 ile beraber bunu sadece üç parmağınız ile ekranı sola kaydırmanız yeterli olacak.

Apple, iOS 13 işletim sisteminde gelecek olan diğer bir yenilik ise mail uygulaması. Güncellenecek olan mail uygulamasında gelen mesajlar artık kullanıcı kategorize edilebilecek. Ve mesajı sonra oku seçeneği de eklenecek.  

Yorum Bırakın