Apple, bazı ebeveyn kontrolü uygulamalarının uygulama mağazasından kaldırılması ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Apple yetkilileri, ebeveynlere çocuklarının ekran zamanı üzerinde daha fazla kontrol sağlayan araçlar olarak kullanılan bazı uygulamaları kaldırdığı için ateş altında kaldı, ancak Apple’ın özel kullanım için fazla istilacı olan teknolojiye güvendiğini söyledi.

“Yakın zamanda bazı ebeveyn kontrol uygulamalarını App Store’dan kaldırdık ve basit bir nedenden dolayı yaptık: Kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini riske sokuyorlar. Şirket bunun nedenini ve nasıl olduğunu anlamak önemli ”dedi.

Şirket, meselenin özü, mobil cihaz yönetimi teknolojilerinin Apple’ın uygulama mağazasından çıkardığı ebeveyn kontrolü uygulamalarında kullanılması olduğunu söyledi.

Bu cihaz yönetimi araçları, bir cihazın kullanıcı konumu, uygulama kullanımı, e-posta hesapları, kamera izinleri ve göz atma geçmişi üzerinde üçüncü bir tarafa kontrol ve erişim sağlar.

Şirket, “Şirket dışı geliştiriciler tarafından bu MDM kullanımını 2017 yılının başlarında araştırmaya başladık ve 2017 yılının ortalarında bu çalışmaya dayanan yönergelerimizi güncelledik” dedi.

Apple, teknolojinin tescilli verileri ve donanımı kontrol etmek için kurumsal cihazları izlemek ve yönetmek isteyen işletmeler bağlamında meşru bir kullanımının olduğunu kabul etti, ancak şirket bunun “App Store politikalarının – özel bir tüketici için açıkça ihlal edildiği” MDM kontrolünü bir müşterinin cihazına kurmak için uygulama işine odaklandım. ”

Şirket, uygulama geliştiricilere App Store kurallarına aykırı olduklarını belirtti ve App Store‘dan ön yüklenmemesi için şirkete 30 gün boyunca güncelleme göndermesini söyledi.

Gerçekten de, Apple’ın ilk olarak Aralık ayında ekran geliştirici uygulamaları hakkında geliştiricileri uyardığını bildirdik.

Yorum Bırakın