Gün içerisinde birçok iş ya da eğitim gibi sebeplerle birçok defa dosya gönderimi ve alımı gerçekleştirmemiz gereken durumlar oluşabiliyor. Bazı dosyaları mail üzerinden kolaylıkla göndermemiz mümkün olurken bazı dosyalar boyutları sebebiyle mail olarak gönderilmeye uygun olmayabiliyor. Bu noktada devreye dosya transferi uygulamaları giriyor. Adından da anlayabileceğimiz gibi internet bağlantısı olan iki bilgisayar arasında dosya gönderimi ve alımını sağlayan dosya transferi uygulamaları her şeyin dijitalden yürütüldüğü günümüz dünyasında oldukça işlevsel ve hızlı çözümler sunuyorlar.

Yüksek hızlı internetin düşük maliyetli ve erişilebilir olmasıyla birlikte, internet yaşamımızın vazgeçilmezi haline geldi. Kullandığımız dosyaların boyutları artarken, mobil teknolojilerin kullanımı da arttı. Mail içinde dosya gönderme imkanı olsa da birçok mailde servis sağlayıcısı 15 – 20 MB üzerindeki dosyaların gönderimini kısıtlayabiliyor. Burada da devreye dosya transferi sistemleri giriyor. İsimtescil olarak bu yazımızda en popüler dosya transfer araçlarını derledik.

Google Drive

Google’ın bulut depolama servisi olan Google Drive, en sık tercih edilen dosya transfer araçlarından biri. Google Drive’ı kullanabilmeniz için Gmail hesabınızın olması şart. Aksi takdirde bu sisteme erişmeniz mümkün olmuyor. Gmail üzerinden e-posta gönderirken alt kısımda yer alan üçgen şekilli simge, Google Drive butonudur.

Google Drive sistemi oldukça kullanıcı dostu ve kolay bir ara yüze sahiptir. Bugüne kadar hiç Google Drive kullanmamış olsanız bile çok kısa bir sürede tüm sistemi rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Sisteme dosya yükleyip depolama alanı olarak kullanabileceğiniz gibi, istediğiniz dosyayı kolayca bağlantı halinde dilediğiniz kişilerle de paylaşabilirsiniz.

Yandex Disk

Yandex’in depolama alanı Yandex Disk, ücretsiz 10 GB depolama alanı sağlamanın yanı sıra dosya paylaşım imkanı da sağlıyor.

Yandex Disk üzerinden büyük boyutlu dosya paylaşımı yapmak için ilk etapta Yandex Disk’te kendi alanınızı oluşturmanız gerekiyor. Ardından “Dosyalarınızı Yükleyin” alanına tıklayarak dosyalarınızı kolayca yükleyebilirsiniz. Dosya boyutunuz çok yüksek olduğunda, yükleme işleminiz zaman alabilir.

Dosyalarınızı paylaşmak için ise, “Bağlantıyı Paylaş” sekmesine tıklayarak, dosyanızı dilediğiniz kişilere gönderebilirsiniz.

Dropbox

Bir bulut depolama uygulaması olan Dropbox, dosyalarınızı internete depolayarak Windows, Mac OS ve Linux işletim sistemi kullanan bilgisayarlardan ve Android, iOS, Windows Phone gibi mobil cihazlarınızdan dosyalarınıza erişmenizi ve dosyalarınızı düzenlemenizi sağlıyor.

Büyük boyutlu dosya gönderim servisi Dropbox, kullanıcı gizliliğine de önem veren veriyor ve klasörlerinizin izin verdiğiniz kullanıcılar tarafından erişilip düzenlenmesine olanak sunuyor.  Kaydolduğunuzda 2 GB boş alan sunan program, klasörlerin ya da dosyaların bir bağlantı aracılığı ile paylaşılmasına da olanak tanıyor.

WeTransfer

İnternet üzerinden büyük boyutlu dosya gönderme yollarından biri olan WeTransfer, adı en çok duyulan ve en sık kullanılan programlardan biri. 2 GB’a kadar olan dosyaları ücretsiz şekilde gönderme imkânı tanıyan program ile gönderilen dosyalar gönderildiği tarihten itibaren 1 hafta boyunca indirilebiliyor. Size gelen WeTransfer dosyanızı 1 hafta içerisinde indirmediğiniz takdirde indirme bağlantısına tıkladığınızda dosyalarınızın silinmiş olduğu uyarısıyla karşılaşıyorsunuz.

Hem mobil uygulama hem de bilgisayarlardan kullanılan uygulamanın ara yüzü oldukça basit. Pencere açıldıktan sonra orta alandaki mavi renkli “Dosya gönderin” ya da “Klasör Gönderin” butonlarından birini seçmeniz gerekiyor. Takiben dosyanızı mail ile iletilmesini mi yoksa dosyayı link olarak uygulamadan mı almak istediğinize karar vermelisiniz.

Ayrıca uygulamanın ücretli versiyonunu kullanarak bağlantı linkinin daha uzun süre silinmemesini sağlayabilir ve daha yüksek boyutlu dosyalar gönderebilirsiniz.

Yorum Bırakın