Yazılımcı projesi için neler gerekli? Cumhurbaşkanı önderliğinde gerçekleşen yazılımcı projesinde, şirketler yazılımcıları aldıkları puana göre seçebilecekler. Kendini geliştirmek isteyen gençler için önemli olan bu fırsat sayesinde online eğitimle yazılımcı olma imkanı sağlanıyor.

İşverenler, “1 Milyon Yazılımcı Projesi”nde kimin, hangi eğitimi, kaç puanla bitirdiğini görüp, kendilerine en uygun adayı seçebilecek. Yazılımcı projesi sayesinde sektörlerin yazılımcı ihtiyacının da karşılık bulması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gençlere online eğitimle yazılımcı olma imkanı sağlayan “1 Milyon Yazılımcı Projesi”ne dahil olmak isteyenler için bir kullanım kılavuzu hazırladı.

AA muhabirinin kılavuzdan derlediği bilgiye göre, kamuda ve özel sektörde, bilgi teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların öz geçmişlerinin toplanacağı bir havuz oluşturulması amacıyla “1 Milyon İstihdam” uygulaması geliştirildi.

Uygulama, sektörlerin yazılımcı ihtiyacına karşılık verirken, projeye dahil olan vatandaşların öz geçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması da amaçlandı.

Adaylar, “https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login” adresinden uygulamaya girerek, sisteme yüklü derslere kaydolacak.

Projenin bir başka ayağıyla da online bilgi teknolojileri eğitimi sunulurken, eğitimlerin verileceği BTK Akademi uygulamasına, “https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ adresinden erişilebilecek.

“1 Milyon İstihdam” uygulamasının ana sayfa ekranı üzerinde bulunan “Ücretsiz Eğitimler” linkiyle de BTK Akademi web adresine geçiş yapılabilecek.

Eğitimler kullanıcı bazında da atanabilecek

Sistemde yer alan eğitimler “Eğitim Kataloğu” altında yer alıyor. Katalog içindeki eğitimler tüm kullanıcılara açık ve kullanıcı bazında atanan eğitimlerden oluşuyor.

“BTK Akademi” ve “1 Milyon İstihdam” uygulamaları arasındaki entegrasyon sayesinde, kullanıcıların aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin istihdam uygulaması içindeki öz geçmişlerine yansıtılması sağlanacak. Öz geçmiş havuzunda ihtiyaca göre nitelikler filtrelendiğinde alınan ve tamamlanan bu eğitimler işverenlere önemli bir referans olacak.

Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri sistemdeki öz geçmişlere otomatik işlenecek. Projeden mezun olanlar için oluşturulacak öz geçmiş havuzunda portala kayıtlı şirketler kimin, hangi eğitimi, kaç puanla bitirdiğini görüp, kendisine en uygun adayı seçerek işe alabilecek.

Öz geçmiş doldurulması gereken alanlar

1 Milyon İstihdam uygulaması forumunda doldurulması gereken alanlar;

Öz geçmiş alanı

Kamuda ya da özel sektörde çalışıyorsanız, çalıştıkları kurumu, birimi ve ili

Yurt dışında çalışıp çalışmadığınız

Uzmanlık ve yetkinlik alanları

Alınan sertifikalar

Yabancı dil bilgisi ve girilen sınavlar

Seyahat engeli alanı

Sürücü belgesi alanı

Adli sicil kaydı

Kan grubu

İşaret dili bilgisi alanı

Bu alanlar doldurulması zorunlu alanlardır.

Bazı eğitimlerin alınması zorunlu

Projeden mezun olanlar, bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, proje yöneticisi, raporlama uzmanı, sızma testi uzmanı, siber güvenlik uzmanı, sistem analisti, sistem uzmanı, test uzmanı, veri analisti, veritabanı yöneticisi, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı olarak iş bulabilecek.

İş pozisyonları için bazı derslerin mutlaka alınması gerekiyor. Örneğin, bilgi güvenliği uzmanlığı için block chain, işletim sistemi ve siber güvenlik, veri analistliği için big data, iş zekası, ofis programları ve veri tabanı eğitimlerinin alınması önem taşıyor.

Kaynak:AA

Yorum Bırakın