Özel URL, pazarlama amacıyla markalanmış benzersiz bir web adresidir. Özel URL, sitenizin uzun bir linkini markanızla daha uyumlu olacak şekilde kısaltmanıza yardımcı olur. Böylelikle URL’niz daha güvenilir algılanır ve markanız tıklanma dönüşümü elde edebilir. Konunun detaylarına geçmeden önce, genel olarak URL nedir ve hangi amaçla kullanılır  diye merak ediyorsanız daha önce sizler için yazdığımız bu yazıdan URL hakkında daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

Özel URL markalı bir bağlantı olarak da bilinir. Çünkü bu özelleştirme uygulaması sitenizin ziyaretçileri bir konumdan diğerine yönlendirmek için unutulmaz, belirgin ve açıklayıcı bir URL oluşturur. Özel URL, e-posta pazarlamasından ya da sosyal medya pazarlama faaliyetlerinden gelen doğrudan trafiğe yardımcı olmak için genellikle bir isim veya marka kimliğini içerir. Yapılan bir çalışma, markalı özel URL‘nin genel URL’den % 34 daha yüksek bir tıklanma oranına (CTR) sahip olduğunu belirtiyor.

Özel URL‘ler müşteri algısı ve pazarlama stratejiniz için yararlıdır. Çünkü ziyaretçileriniz için net sade ve amaca yönelik bilgi içerir. Bağlantı ismi, kim olduğunuzu belirtir ve tıkladığınızda erişimin nereye yönlendirileceğini size net bir şekilde aktarır.

Özel URL’ler birisinin hatırlaması için çok daha kolaydır. Özellikle sosyal medya gibi kalabalık bir alanda hedef kitle oluşturuyorsanız; hedef müşterinizin kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve markanızın o anda neden önemli olduğunu akıllarında tutması sonuç olarak daha zahmetsiz olacaktır. Ayrıntılı bir adresi hatırlamak yerine, herhangi bir pazarlama tarzında faydalı olan unutulmaz bir şeyi tanıtabilirsiniz.

Özel URL kullanmanın her sektörden büyük ve küçük kuruluşlar için vazgeçilmez bir araç haline gelmesinin başlıca nedeni, ziyaretçileri görmek istedikleri içeriğe yönlendirmek için anlamlı ve pratik bir yol sunmasıdır. Böylelikle web sitesi trafiğinizi hızlandırabilirsiniz. Bilhassa dijital kanallar üzerinden paylaşım yapacak kişiler için minimal ve net bir özel URL yazmak oldukça profesyonel durmaktadır.

Markalı bağlantınız dijital pazarlama verilerinizin analitik verilerini ölçmek için de oldukça etkili ve kolay bir yoldur. Söz konusu özel URL’nizi ölçüm metrikleri içerisinden kolayca ayırt edebilirsiniz. Ayrıca ilgili konuyla ilgili farklı URL’ler oluşturarak farklı müşteriler üzerinden etkisini ölçümleyebilirsiniz.

Özel bir URL‘nin SEO çalışmalarınız üzerinde de etkisi vardır. Hatırlamanız gereken en önemli ipucu bağlantıyla alakalı hedeflenmiş anahtar kelimelerinizi eklemektir. Bu araç, paylaşmak için daha kolay bir şey oluştururken bağlantı eşitliğini sağlam tutmak için 301 yönlendirmelerini yönetmek için yararlıdır.

İnternetteki varlığınızın ilk adımı olan domainden, hosting hizmetine; sunucudan SSL’e kadar birçok konuda detaylı bilgi sahibi olmak için isimtescil’i ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın