SEO artık en yüksek arama hacmine sahip anahtar kelime terimlerini seçmekle ilgili değil. Bir kullanıcının sorgusunu karşılamak için, kullanılan terimin arkasındaki amacı da anlamanız gerekir.

SEO kampanyanız için hedef anahtar kelimeler seçtiğinizde, en yüksek arama hacmine sahip olanlara yöneleceksiniz. Ancak, akıllı bir SEO stratejisi bir sayı oyunundan çok daha fazlası olacak. Sadece yüksek oranda alakalı bir terim için sıralama yapmayı denemekle kalmayacak, aynı zamanda verilen anahtar kelimenin amacını anladığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. Bu şekilde sunduğunuz içerik, kullanıcının sorgusunu daha kapsamlı bir şekilde karşılayabilir.

Arama amacı belirli bir sorgunun arkasındaki neden olarak tanımlanır. İnsanlar bir şey almak istediklerinde bu araştırmayı yapıyorlar mı? Yoksa belirli bir sorunun cevabını mı arıyorlar? Ya da belki ikisi de değil ve aslında belirli bir web sitesini aramak için bu anahtar kelime öbeğini kullanıyorlar?

Google’ın amacı, kullanıcılara arama ifadeleriyle kapsamlı bir şekilde eşleşen en kullanışlı içeriği sağlamaktır. Algoritmaların arkasındaki kullanıcı amacını belirlemek için algoritmaları giderek daha iyi hale geliyor. Tarama deneyimini iyileştirmek için, arama motoru yalnızca belirli bir arama terimiyle aynı zamanda arkasındaki amacına uygun sayfalara daha yüksek sıralamaları ödüllendirecek.

SEO’nun önemi her geçen yıl katlanıyor ve büyümeye devam ediyor. SEO geçen yıl olduğundan daha önemli. Search Engine Optimization büyümeye, gelişmeye ve yenilik yapmaya devam eden bir uygulamadır.

Günümüzün rekabetçi pazarında, SEO pazarlaması her zamankinden daha önemlidir. Arama motorları, günlük olarak milyonlarca kullanıcıya, sorularının cevaplarını veya sorunlarının çözümünü arayanlar için hizmet vermektedir. Bir web siteniz, blogunuz veya çevrimiçi mağazanız varsa, SEO, işletmenizin büyümesine ve işletme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabilir.

Arama motoru optimizasyonu önemlidir çünkü:

Arama motoru kullanıcılarının çoğunun, sonuç sayfalarındaki (SERPS) en iyi 5 öneriden birini tıklamaları daha muhtemeldir. Bundan yararlanmak ve web sitenize veya müşterilerinize çevrimiçi mağazanızdan ziyaretçi kazanmak için, web sitenizin en üst konumlardan birinde görünmesi gerekir.

Search Engine Optimization sadece arama motorları ile ilgili değildir, aynı zamanda iyi SEO uygulamaları kullanıcı deneyimini ve bir web sitesinin kullanılabilirliğini arttırır.

Kullanıcılar, arama motorlarına güvenir ve kullanıcının aradığı anahtar kelimeler için en üst sıralarda yer alır, web sitesinin güvenini arttırır.

Search Engine Optimization web sitenizin sosyal tanıtım için iyidir. Web sitenizi Google’da veya Yahoo’da arayarak bulanların, Facebook, Twitter veya diğer sosyal medya kanallarında tanıtılması daha olasıdır.

Search Engine Optimization, büyük bir web sitesinin düzgün çalışması için önemlidir. Birden fazla yazarı olan web siteleri, SEO’dan doğrudan ve dolaylı olarak faydalanabilir. Doğrudan yararları, arama motoru trafiğindeki artış ve dolaylı yararları, sitede içerik yayınlamadan önce kullanılacak ortak bir çerçeveye (kontrol listeleri) sahip olmaktır.

Yorum Bırakın