Web site trafiği yüksek olan sitelere baktığınızda, bu sitelerin bilgi veren ve geniş içeriklere sahip olduğunu görürsünüz. Yani sitenin daha fazla trafik almasını istiyorsak, birçok çalışmadan önce içeriğe önem vermeliyiz.

Microsoft’un sahibi Bill Gates’in bu konuda çok güzel bir sözü vardır;content is the king” yani Türkçe manası ile “içerik kraldır”. Burada kopya olan içerikten değil, tamamen özgün yazılmış, daha önce herhangi bir sitede yayınlanıp index almamış içeriklerden bahsedilir. Kopya içeriklerle saniyeler içerisinde sitenizin içerik sayısını yükseltmeniz mümkündür, fakat trafik bakımından sitenize uzun vadede bir artı sağlamayacaktır.

ozgun-yazilar-icerikler

Trafiği arttıran bir diğer husus ise sitenin güncelliğidir. Yani sitenizde her gün değişik konu başlıklarında içerikler paylaşmanız sitenizin sürekli güncel kalmasını sağlar. Google botları da güncelliği olan siteleri sevdiği için sitenizi sürekli ziyaret eder ve içeriklerinizi indexler. Bu da her gün artan bir ziyaretçi trafiği almanıza neden olur.

Özgün içerik ve site güncelliğine ek olarak kullanılabilecek diğer hit arttırma yöntemleri:

SEO çalışmaları: Özgün ve güncel bir siteniz varsa ve trafiğinizin hala yeterli olmadığını düşünüyorsanız, mutlaka sitenizin SEO sunu kendiniz veya profesyonel bir kişiye yaptırmalısınız. Trafiği az birçok site SEO çalışmalarından sonra istediği ziyaretçi potansiyelini yakalayabilir.

seo-calismasi-yapip-hit-arttirmak

Google Adwords Kullanımı: Bazı siteleri özgün içerikle doldurmanıza rağmen sürekli güncelleme imkanınız yoktur. Bu tarz sitelere kategorik siteler, e ticaret siteleri, kurumsal siteler vs… verilebilir. Böyle sitelerde trafiği arttırmanın bir diğer yolu da sitenize Google Adwords vasıtası ile reklam almaktan geçer. Bu şekilde kendi reklam bütçenizi ayarlayabilir ve sitenize istediğiniz zamanlarda istediğiniz sayıda ziyaretçi çekebilirsiniz. Genelde satış yapan sitelerde kullanılması önerilir. Öbür türlü bir bloğunuz var ise Adwords kullanmanız bir işinize yaramayacaktır.

Sosyal AğlarDünyanın en çok tercih edilen sosyal medya paylaşım platformları arasında yer alan Instagram, Facebook, Twitter web sitenizin bir linkinin paylaşılması kısa sürede yüksek sayıda trafik çekmenizi yardımcı olur.

Yorum Bırakın