Wix güncel hazır web sitesi tasarım ortamlarından bir kaçının arasında yer almaktadır. Ancak ilgili firma üzerinde çoğu servis ücretli ve yüksek fiyatlarda sunulduğu için kişiler farklı ortamların birleştirilerek kullanılmasını tercih etmektedir. İlgili bilgilendirme yazımız isimtescil.net üzerinde bireysel ve kurumsal hosting sahibi olan müşterilerimizin birden fazla ortamı aynı anda nasıl kullanabileceklerini içermektedir.

Wix sisteminde web sitenizin yayınlanmasını sağladıktan yani domain name server bilgilerinizi wix üzerine yönlendirdikten sonra mail servis yapısına ait olan MX kayıtlarınızı isimtescil.net mail server kayıtlarına göre ayarlamanız gerekmektedir.

Bireysel hosting için kayıtlarımız;

Mail için gerekli A kayıtları

pop3.domainadı.uzantı —> 93.89.226.87
smtp.domainadı.uzantı —> 93.89.226.86
mx01.domainadı.uzantı —> 93.89.226.79
webmail.domainadı.uzantı —> 93.89.226.88

Mx kayıt bilgisi

domainadı.uzantı — > mx01.domainadı.uzantı Mail öncelik değeri 10 olarak ayarlanması gerekmektedir.

Kurumsal hosting için kayıtlarımız;

Mail için gerekli A kayıtları

pop3.domainadı.uzantı —> 93.89.226.137
smtp.domainadı.uzantı —> 93.89.226.136
mx01.domainadı.uzantı —> 93.89.226.135
webmail.domainadı.uzantı —> 93.89.226.139

Mx kayıt bilgisi

domainadı.uzantı — > mx01.domainadı.uzantı Mail öncelik değeri 10 olarak ayarlanması gerekmektedir.

Not: domainadı.uzantı alanlarının yerinde kendi domain isimlerinizin girişini yapmanız gerekmektedir. 

Wix üzerinden ilgili kayıtların eklenmesi için aşağıdaki işlem adımlarını takip etmeniz gerekmektedir.

Mail kayıt yönlendirmemizi yapmak için WİX arayüzüne bağlantı sağlıyoruz. Bu aşamada önemli bir nokta mevcuttur. Wix firmasından ücretli yapı almanız halinde domain adresiniz üzerinde mail servislerini kullanabilmekte siniz.

Wix üye girişi yaptığımızda ilgili ekran karşımıza gelmektedir. Bu alan ilgili firmanın temel ara yüzüdür.  Domain menüsüne tıklayarak işlemlerimize başlıyoruz.

Domain menüsü hangi domain adresi aktif ise bu bilgiyi bizlere göstermektedir.  Bu alanda yer alan Domainleri Yönet butonu ile ilgili domain adresinin arayüzüne geçilmektedir.

Domainlerim alanı mevcut tüm domain adresleri için işlem sağlayacağınız bir ortamdır. Mail mx kaydımızı eklemek için bu alanda yer alan Posta Kutuları bölümüne tıklıyoruz.

Bu alanda Posta Kutunuzu Kurun (MX Kayıtları) Alanı sistem yapısı için en önemli bölümlerden bir tanesidir. İlgili alandan E-Posta Sağlayıcınız DİĞER olarak seçerek Mail mx kayıt bilginizin girişini yapmanız gerekmektedir. Girilmesi gereken kayıt mx01.domainadı.uzantı dır.

Mx kaydımızı girdikten sonra sistem üzerine mail için gerekli diğer kayıt bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Bu kayıtlar pop3, smtp, webmail ve mx01 kaydıdır.  Gelişmiş Özellikler > Dns kayıtları > A (Host) Kayıtları > DNS yi Güncelle alanı üzerinde ilgili kayıtların girişi sağlanmaktadır.

Not:  Mail MX ve A kayıtlarındaki değişiklikler ortalama 1-4 saat içerisinde sistemlere yansımaktadır.

Mx (Posta kayıtları) alanında daha önceden girişini yaptığımız mx01.domainadı.uzantı bilgisinin gözükmesi gerekmektedir.
5
Sending
User Review
0 (0 votes)

1 Yorum

  • Yukarıdaki ayarları yapmamıza rağmen bazı uzak masa bağlantılarına bağlanıyor bazılarına bağlanmıyor. Bu konu yardımınızı rica edeceğim.

Yorum Bırakın