İşletme sahipleri için SEO kurallarına uygun yazı yazmak çoğu zaman göz korkutucu olabiliyor. Fakat blog yazılarınızı SEO için optimize etmenin aslında birçok basit yolu var. 

Google reklamları her ne kadar mükemmel olsa da organik olarak kendi otoritenizi geliştirebileceğiniz SEO ile blog yazılarınızı hemen optimize etmeye başlayabilirsiniz.

Organik Trafik Neden Önemlidir?

Organik trafik, sitenize herhangi bir ödemeli bileşen olmadan gelen trafiktir. Organik olarak sınıflandırılan site ziyaretçileri, başka bir siteden veya bir reklamdan değil, sitenize bir arama motoru aracılığıyla ulaşır. Bu, sitenize bir ‘yönlendirmeden’ veya ‘sosyal medyadan’ gelmedikleri anlamına da gelir.

Site trafiğinizin ne durumda olduğunu merak ediyor musunuz? Google Analytics site trafiğinizi görmenizi oldukça kolaylaştırıyor. Pazarlama stratejinizi belirlemek ve blog yazılarınızın site trafiğinize etkilerini görmek için Google Analytics’i düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

Organik trafiğin yüksek olması için doğru bir SEO çalışması şarttır. Arama sayfasındaki ilk 2-3 sonuç reklamlar olurken, reklamlardan sonra sıralanan sonuçlar; arama sonuçları ile en iyi eşleşen organik sonuçlardır. Web sitenizde ve blog yayınlarınızda SEO’yu doğru bir şekilde yaparak, bu sorgularda yer almayı hedeflemeli, hedefinize ulaştıktan sonra da yerinizi korumak için SEO yönetiminize devam etmelisiniz.

Doğru SEO yönetimi yaptığınızda, siteniz Google ile uyum sağlar ve Google kendi kriterlerine uygun içerikler ürettiğiniz için web sitenizi sıralamada üste çıkarır.

İçeriğinizin Amacını ve İzleyicisini Belirleyin

Google, artık sadece arama yapanların sorgularında kullandığı anahtar kelimelere göre değil, aramanın amacına göre de tarama yapıyor. Yani içeriklerinizi arama motoru için değil, son kullanıcıyı düşünerek yazmalısınız. Aslında tam olarak yapmanız gereken: yazınızı hedef kitleniz için yazmak, daha sonra arama motoru için optimize etmek.

Hedef kitlenize yönelik içerik yazmanın en iyi yoluysa, kitlenizi iyi tanımaktır. Hedef kitlenizin neyi sevdiğini, ne yapmaktan hoşlandığını ve ne tarz alışkanlıkları olduğunu analiz edebilirseniz, SEO’ya uyumlu içerikler üretmeniz kolaylaşır. Peki hedef kitlenizi nasıl tanımlayabilirsiniz?

Sosyal Medya Hedef Kitlenizi Tanımak İçin Harika Bir yol!

Sosyal medya; müşterilerimle iletişim kurmak, yeni müşterilerle tanışmak ve sektörle bağlantı kurmak için harika bir yol. Bununla birlikte, sosyal medya hedef kitlenizin ilgilendiği şeyleri incelemeye başlamanıza yardımcı olacak mükemmel bir araçtır. Özellikle  Twitter ve  Instagram’dan olması gereken içerik türüyle ilgili mükemmel fikirler edinebilirsiniz.

Farklı Blogları Takip Edin!

Diğer dijital pazarlama firmalarının ve uzmanların yayınladığı içeriklerden de harika içerik fikirleri çıkartabilirsiniz. Sektörünüzü güncel takip etmek ve yenilikleri yakından izlemek, sizi daha özgün içerikler üretmenize fayda sağlar. 

Google Uyarılarını Ayarla!

En iyi içerik fikirlerine bazen Google uyarıları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Google uyarılarını hiç kullanmadıysanız buradan ulaşabilirsiniz. https://support.google.com/websearch/answer/4815696?hl=en

Google Trendleri inceleyin!

Google trendlerini incelemek, içerikleriniz için size çok iyi bir öngörü sağlayacaktır. Blog yazılarınızı hangi konuda yazacağınız belirlemeden önce Google Trendler’i mutlaka ziyaret edin ve ilgilendiğiniz konularla ilgili ön okumalar yapın.

Yorum Bırakın