Günümüzde çocuklar okuma yazma öğrenmeden akıllı telefon ve tablet kullanmaya başlıyor. Henüz 2 yaşında olan çocuklar dahi akıllı telefonların birçok özelliğini tek başına kullanabiliyor. Artık çocuklar neredeyse dokunmatik ekran kullanımı genlerine işlemiş şekilde doğuyorlar.

Covid-19 salgını sebebiyle birçok ülkede eğitime ara verildi. Uzun süre evde, okuldan ve arkadaşlarından ayrı kalan çocuklar internette eskiye oranla çok daha fazla zaman geçirmeye başladı.

Bazı aileler çocuklarına ekran kısıtlaması koysa da çocuklar internette zaman geçirmekten çok hoşlanıyor. Peki çocuklarınızın internette geçirdiği zamanın hem kaliteli hem de keyifli olmasını ister misiniz?

İsimtescil olarak bu yazımızda çocuklar için eğlenceli ve eğitici internet kullanımı yöntemlerini derledik.

İnternette Güvenlik Önce Gelir

Hepimizin bildiği gibi; İnternet uçsuz bucaksız bir dünya. Çocuklar internette aklınıza dahi gelmeyecek içeriklerle karşılaşabilir ve kötü niyetli kişilerin hedefi haline gelebilir. Bu tarz can sıkıcı durumlara maruz kalmamak için çocuklarınız için internet kullanımını filtrelemenizi ve zararlı sitelere erişimleri kısıtlamanızı tavsiye ederiz.

Çocuğunuz yanınızda internete girdiği için gözlemleme fırsatınızın olduğunu düşünebilirsiniz ancak çok ufak bir dalgınlık anınızda işler kontrolden çıkabilir. Bu sebeple internetinize çocuk kullanımı için filtreleme yapmanızı, gerekirse bu konuda uzman olan kişilerden destek almanızı öneririz.

Online Mizah ve Çocuk Dergileri

Birçok çocuk dergisi online’da da bulunuyor. Çocuğunuzu aylık ya da haftalık olarak yayınlanan online dergileri takip etmeye teşvik edebilirsiniz. Böylece çocuklar internette faydalı bilgiler öğrenme ve belirli periyotlarla yayın takip etme alışkanlığı kazanırlar.

Çocuklara Özel Kodlama ve Yazılım Eğitimleri

Çocuklar yapıları gereği çok meraklı olurlar. Yetişkinler internette zaman geçirirken bir web sitesinin nasıl yapıldığını, videoların nasıl yüklendiğini ya da internetin alt yapısını merak etmeyebilir ancak çocuklar için durum böyle değildir. Bu noktada çocuğunuzun merak duygusunu doğru şekilde yönlendirebilirsiniz. Çocuğunuz için basit şekilde kodlama ve yazılım dilini anlatan ve uygulama yaptıran eğitim setleri alabilirsiniz.

Teknolojiye meraklı çocuklar için bir web sitesinin nasıl meydana geldiğini öğrenmek herhangi bir oyundan çok daha eğlenceli olacaktır.

Dil Öğrenmeyi Zevkli Hale Getirin

Dijital ortamda yeni dil öğrenmek eskisi gibi zor değil. İnternette dil öğrenmeyi kolaylaştıracak birçok zevkli uygulama ve materyal bulunuyor. Çocuğunuz için keyifli bir dil öğrenme programı hazırlayabilir ya da bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz. Unutmayın ki çocuklar dil öğrenmeye oldukça açıklar. Yapmanız gereken tek şey dil öğrenmeyi en keyifli hale getirmek konusunda çocuğunuza yardımcı olmak.

Zeka Geliştiren Oyunları Birlikte Keşfedin

Çocukların en çok sevdiği şeylerden biri internette oyun oynamak. Çoğu ebeveyn çocuğunun oyun oynadığı bilgisine sahip ancak oyunun içeriği hakkında fikirleri olmuyor. Oyunlar sandığınız kadar masum değil. Bazı oyunlar çocukların psikolojisi üzerinde olumsuz izler bırakabiliyor. Bu noktada çocuğunuzun oynayacağı oyunları birlikte keşfetmenizi tavsiye ederiz. Oyun seçerken oyunun içeriğini detaylı şekilde inceleyin ve çocuğunuz seçtiğiniz oyunu oynadığı esnada ekranı sık sık kontrol edin.

Çocuğunuz internet dünyasını keşfederken kendi sitesini hazırlamak istediğinde domain ve hosting hizmetlerimiz ile yanınızdayız.

Yorum Bırakın