Tüm dünyada dalga dalga yayılan corona virüsüne karşı nasıl önlemler almalıyız? Gün içinde sürekli kullandığımız telefon, bilgisayar ve diğer ekipmanlarının temizliklerini nasıl yapmalıyız? Bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Türkiye’de ortaya çıkan ilk Corona virüs vakasının duyurulmasıyla birlikte salgına karşı alınması gereken önlemler önem daha da kazandı. Corona virüsünden hijyen kurallarına uyarak kendinizi koruyabilirsiniz. Uzmanlara tarafından yapılan açıklamalarda, virüsün cansız nesneler üzerinde yaşamanı sürdüremiyor. Ancak gün içerisinde çok sık kullandığımız telefon, bilgisayar, mouse, klavye ve diğer ortak paylaşılan ve kullanılan cihazlarda virüs gibi çeşitli hastalıklar bir kişiden diğerine bulaşma riskini artırabiliyor.

Öncelikli olarak ofiste sürekli temas halinde bulunduğumuz cep telefonu, bilgisayar ve diğer teknolojik ekipmanlarımızı sık sık dezenfekte etmeliyiz. Telefon, klavye ve mouse gibi gün içinde kullandığımız ekipmanlarımızı sık sık dezenfekte ederek virüsün hızla yayılmasını önleyebiliriz. Ortak kullanım alanlarında ve kapalı alanlarda bulaşıcılık riskinin artmasına yönelik de ellerin sürekli temizlenmesi büyük önem taşıyor.

Corona Virüsü’ne karşı ofiste sık kullanılan eşyalarda hangi önlemler alınmalı?

  • Öncelikli olarak sık kullandığınız cihazları gün içerisinde sık sık temizleyin
  • Cihazlara zarar vermeyen solüsyon spreyler kullanılmalı ve gün içerisinde bu temizlik tekrarlayın

Unutmayın ki basit hijyen kurallarına uyarak olası bir salgının önlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Bırakın