Genel olarak cPanel olarak adlandırılan WHM/CPANEL, sitelerin barındırılmasında Linux tabanlı çalışan bir kontrol paneldir. Şu anda Linux server kullanıcılarının da en çok tercih ettiği bu panel WHM adıyla ana yönetim panel ve cPanel adıyla da alt yönetim paneli sunmaktadır. Bu panel ile bayiler tüm müşterilerini WHM üzerinden yönetebiliyorken, kullanıcılar ayrı bir panel olan cPanel sistemi ile domain bazlı bir yönetime sahip olabilmektedir. Ayrıca reseller hizmeti ile hostmaster’ın yetkisinden daha düşük ama domain yönetme yetkilerine sahip bayi yetkileri de ayarlanabilmektedir.

Mail takibi, MySQL takibi, DNS yönetimi ile Hosting yöneticilerinin en çok ihtiyaç duyduğu gereksinimleri basit ve hızlı bir arayüzle sağlayan cPanel, son kullanıcıların bile bir sunucuyu yönetebilmesine imkan sağlayabilmektedir. Türkçe dahil bir çok dil seçeneğine sahip olan cPanel ile restore ve backup işlemlerini otomatik yapabilirsiniz. Sitelerinizi güvenliklerinin yanında olası yazılımsal açıklardan oluşacak veya kullanıcı hatası olacak durumlarda daha önceden alınan yedeğinize anında geri dönebilirsiniz.

cPanel ile siteniz güvende

Sürekli güncellenen cPanel, hem güvenlik, hem kullanım, hem de performans açısından sektörünün en iyilerindendir.

2018 yılında CPanel’in kurumsal sahiplerinin değişmesi nedeniyle yeni kurumsal kimlik cPanel lisanslama politikasını da değiştirmiştir. Bu politika gereği cPanel lisanslarını önceden tek bir lisanslama ile yapan firma şu anda lisansları kademelendirmiş ve bu kademelerin her birisi için de aşağıdaki sistemi devreye almıştır. Buna göre;

  • Admin adıyla yayınladığı lisanslama ile 5 domaine kadar izin veriyorken, pro lisans ile 30, premier lisans ile de 100 domain barındırılmasına izin vermektedir. 100 domainden sonrası için de her domain için dolar bazında ek ücretler talep etmektedir.

İsimtescil Bilişim A.Ş. olarak bu lisans politikasını en uygun şekilde uygulayabilmek adına lisanslama politikalarımızı, cPanel’in ilk bilgilendirmesi üzerine değiştirme kararı almış bulunmaktayız. Sadece VDS hizmetlerimizde geçerli olacak olan bu lisanslama politikası ile aldığınız sunuculara ekleyeceğiniz domainin adeti artık büyük bir önem teşkil edecektir. Lisans ücretlerini alımda siz seçebileceksiniz. Seçtiğiniz lisansın verdiği izinden daha fazla kullanımda ise, cPanel’in yansıtacağı ek ücreti ödeyerek lisans kullanımınıza devam edebileceksiniz.

Konu hakkında daha detaylı bilgileri, sunucu departmanımızdan telefon, mail ve ticket ile alabilirsiniz.

WHM ne demek?

WHM (Web Host Manager), web host yöneticisi olarak bilinen bir yazılım olarak kısaca tanımlanabilir. Son kullanıcıların hosting üzerinde daha kolay veya daha detaylı erişim yapabilmesi için birçok yazılım üretilmektedir. WHM bunlar içindeki en önemlilerinden biridir.

Cpanel hosting nedir?

Cpanel (Control Panel) Linux sunucularda hosting müşterilerinin, webmasterların işlemlerini görsel ve interaktif olarak yapmalarına olanak sağlayan, popüler, lisans gerektiren bir web hosting kontrol paneli uygulamasıdır. Bir an için bilgisayarınızda masaüstünüzün ve menülerinizin olmadığını düşünün.

Ahmet Balyemez

Yorum Bırakın