Günümüz dijital dünyasında kişisel web sitelerinin önemi gittikçe artıyor. Kendimizi, işimizi, hobilerimizi ya da projelerimizi anlatabildiğimiz adeta bizim dijitaldeki yansımamız olan web siteleri varlığını her geçen gün daha da kuvvetlendiriyor. Kişisel web siteniz varsa ya da yeni site oluşturmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı adımlar var.

İş başvurularınızda sizi ön plana taşıyacak ve yaptığınız işleri iyi bir şekilde yansıtacak web sitesi nasıl olmalı?

İsimtescil olarak bu yazımızda kişisel web siteniz için bazı ipuçlarını derledik.

Tema Renginiz Sektörünüzü Yansıtmalı

Web sitenizin tasarımı ilk bakışta ilgi çeken ve sitenizde kalmayı sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Renk tonları uyumlu, yaptığınız işi yansıtan ve gözü yormayan temalar, sitenizi ziyaret edenlerde sizin hakkınızda olumlu bir algı oluşmasını sağlar.

Seçtiğiniz renkler kesinlikle sektörünüzü yansıtmalıdır. Örneğin sağlık sektörü ile ilgili işler yapıyorsanız; diyetisyen ya da estetik doktoru iseniz sitenizin siyah tonlarında olması hoş bir algı yaratmayacaktır. Çünkü sağlık denildiğinde herkesin aklında oluşan; beyaz ya da açık tonlardır. Bu güvenilir, ferah ve temiz bir algı oluşturur.

Sitenizde Ayrıntılı Bir Biyografi Oluşturabilirsiniz

Web sitenizi ziyaret eden sektörünüzle alakalı kişiler, potansiyel işverenler ya da müşterileriniz, sizin hakkınızda detaylı bilgilerin yer aldığı bir biyografiye erişebilmelidir. Böylece sizi yeni tanıyanlar ya da uzun zamandır tanıyıp hakkınızda kısıtlı bilgiye sahip olanlar yaptığınız tüm işleri detaylı şekilde inceleme fırsatı bulacaklardır.

Ayrıca iş başvurularında hiçbir işverenin ya da insan kaynakları sorumlusunun CV’nizi detaylıca inceleyecek zamanı olmadığını biliyorsunuz. Kişisel web sitenizin CV’nizde yer alması, mülakata kalmanız durumunda sizin hakkınızda daha geniş bilgi sahibi olmak isteyen işverenler için harika bir platform olacaktır.

Blog Yazıları Sitenize Değer Katar

Yazı yazmaktan hoşlanıyorsanız ve kendinize has güçlü bir üslubunuz varsa bunu mutlaka değerlendirmelisiniz. Sitenizin blog kısmında alanınızla ilgili güncel konulardan bahsedebilir, sektörünüze dair merak edilenler hakkında bilgi verebilir ya da orijinal yazı dizileri serisi oluşturarak blog devamlılığını sağlayabilirsiniz.

Blog yazıları, SEO açısından çok değerlidir. SEO kurallarına uygun şekilde yazılmış ve yazım hataları olmayan, özgün içerikler sizi arama motorlarında öne çıkaracak ve daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır.

Fotoğraf, Video ve İnfografiklerin Gücünden Faydalanın

Fotoğraf ve videolar sitenizi çok daha gerçekçi ve samimi hale getirecektir. Sizin hayatınıza dair içerikler, web site ziyaretçilerinizin gözünde sizin hakkınızda olumlu bir imaj yaratmak için bir fırsattır.

Son dönemde yükselen video ve infografikler, internet kullanıcıları tarafından oldukça seviliyor. Bir infografiğin 1 dakikada anlattığı bir konuyu yazı olarak okumak çok daha fazla zaman alabiliyor. Üstelik infografikler renkli olmaları ve bilgileri eğlenceli bir tonda anlatmaları sayesinde çok daha akılda kalıcı olabiliyor.

Youtube Entegreli Video Alanı Oluşturun

YouTube kanalınız varsa ve kanalınızı aktif olarak kullanan bir içerik sağlayıcıysanız, web sitenizi ve YouTube kanalınızı birbirine entegre edebilirsiniz. Böylece web siteniz üzerinden izlenen videolar, YouTube izlenme sayınızı da arttıracak ve YouTube geliriniz yükselecektir.

Güncelde Kalın

Dijital dünya dinamikleri oldukça hızlı değişiyor. Bu hıza ayak uydurmak ve sitenizi sürekli mevcut güncellemeleri takip ederek yapılandırmak sizi SEO aramalarında üste taşıyacaktır. Ayrıca sitenizi düzenli olarak ziyaret eden hedef kitleniz; sürekli yeni içerikler ve gündeme dair sektör ile ilgili yeni bilgiler gördükçe sitenizi daha sık kullanmaya ve etrafındakilere de tavsiye etmeye başlayacaktır.

Web sitenizin güncel olması, arama motorları tarafından da çok önemseniyor. Doğru yapılandırmış ve SEO’ya uygun içeriklerin yer aldığı siteler, rakip siteler arasından sıyrılıp Google aramalarında daha üst sıralara çıkabiliyor.

Sitenizde Duyuru Alanına Yer Verin

Eğitimler veren, seminerler düzenleyen ya da sık sık alanınızla ilgili programlara katılan birisi olabilirsiniz. Yeni kitap çıkartabilir, yeni keşfedeceğiniz ülkeler ile ilgili planlamalar yapabilir ya da sektörünüz hakkında çok merak edilenleri cevapladığınız yayınlar düzenliyor olabilirsiniz.

Tüm bunları, uygun bir şekilde planlayıp iyi bir duyuru formatı ile sitenizde yayınlıyor musunuz? Sitenizde duyuruların yer alması hem işinize değer katar hem de sizin için bir arşiv niteliğindedir.

Geçmişteki işleri hatırlamak istediğinizde ya da bu işlere sunumlarınızda yer vereceğiniz zaman yapmanız gereken tek şey web sitenizi açmak ve duyurular bölümündeki tüm işlerinizi kontrol etmek olacaktır.

Sosyal Medya Linkleri

Sitenizin olmazsa olmazlarından biri de sosyal medya linkleridir. Unutmayın ki dijital varlığınız bir bütündür ve size web sitenizden ulaşan bir kişi diğer platformlardaki varlığınızı ve duruşunuzu merak edebilir.  Daha ulaşılabilir hale gelmek ve potansiyel hedef kitleniz ile bağınızı kuvvetlendirmek için internet sitenizde mutlaka sosyal medya hesaplarınıza yer vermelisiniz.

Kişisel web siteniz henüz yoksa domain hizmetlerimizi inceleyebilir, aklınıza takılan her konuda İsimtescil destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca domain uzantılarınızda yeniliklere açıksanız, alan adınızı daha da özelleştirmek için yeni domain uzantılarına göz gezdirebilirsiniz.

Yorum Bırakın