Doğru hosting seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Sektöre ilk defa giriyorsanız hosting seçiminde dikkatli olmalısınız. Yanlış hosting seçiminde ilerleyen zamanlarda büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunların önüne geçmek için üç adım size, işletmeniz için doğru hosting’i seçmenize yardımcı olacaktır.

Güvenliğinizi düşünün

Sitenizi bilgisayar korsanlarının, kaybolan verilerin ve diğer öngörülemeyen hareketlerin potansiyelinden korumak isteyeceksiniz. Öyleyse, kaybedilen, çalınan veya kurtarılamayan veriler gibi aksiliklerden kaçınmak için korumaları olacağından, sofistike bir plan aramalısınız.

Burası aynı zamanda otomatik yedeklemelerin kullanışlı olduğu bir yer – bir başka harika güvenlik özelliği. Otomatik yedeklemeler normalde günlük, haftalık ve aylık olarak sunulur ve kullanarak bulutta gerçekleşir.

Son olarak, bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar ve diğer tehditlerden kaçınmak için uygun miktarda güvenlik duvarı içeren bir plan seçtiğinizden emin olun. Ayrıca bir hosting içinde şunları da aramalısınız:

Antivirüs ve antispam koruması

Saldırı tespit yazılımı izler

Güvenilir bir veri merkezi

İlgili Özellikler ve Eklentiler

Küçük bir işletme veya büyük bir çevrimiçi e-ticaret pazarı işletiyorsanız, hosting planınızın birkaç temel ancak gerekli bileşenin bulunduğundan emin olmanız önemlidir:

7/24 Müşteri Desteği sınırsız bant genişliği

Birden Çok Alan ve Alt Alan E-posta Hesapları ve Özellikleri

Ücretsiz Alan Adı

Önceden Yüklenmiş Uygulamalar

Bir URL’yi başka bir adres için kullanılabilir duruma getirmenize izin veren etki alanı iletme gibi şeyleri bile arayabilirsiniz. Bunlar kesinlikle keşfedilmeye değerdir ve çevrimiçi bir pazarda kredi kartlarını işleme koyarken deneme ücreti ya da işlem ücreti gibi para kazanma şansınız olup olmadığını bilirsiniz.

Yorum Bırakın