Tüm video dönüştürme ihtiyaçlarınıza cevap verecek en iyi video dönüştürücü program seçeneklerini içeriğimizde bir araya getirdik.

Çok kaliteli ya da sıkıştırılmış olduğu için belleğinizi gereksiz yere tüketmeyen bir video, harika özelliklere sahip olsa da, seçtiğiniz cihazda izlenemiyorsa hiçbir işe yaramaz. Elbette masaüstünüze farklı video izleme programları yükleyebilirsiniz ama bu durum özellikle tabletinizde ya da akıllı telefonunuzda video izlerken problem yaşamanıza neden olabilir. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamadan istediğiniz videoları keyifle izlemeyebilmeniz için en iyi video dönüştürücü seçeneklerini derledik.

Any Video Converter (Windows/MacOS)

AVC olarak da bilinen Any Video Converter; DixX, MPEG4 ve VOB da dahil olmak üzere 60’tan fazla video formatını dönüştürebilme özelliğine sahip. Aynı zamanda kullanıcı tanımlı video çıkışlarını ve aynı anda birden fazla dosyayı dönüştürebilir. Videoları hızlı erişim ve organizasyon için önceden belirlenmiş bir klasöre kaydeder. Program aynı zamanda YouTube video dönüştürücü ve Google video dönüştürücü olarak da kullanılabilir. Elde edilen videoların kalitesi mükemmeldir. Program kullanılarak videolar kırpılabilir ve video efektleri düzenlenebilir. Aynı zamanda videoların üzerindeki sesler de ayıklanabilir ve dönüştürülebilir.

Handbrake (Windows/MacOS)

Handbrake, açık kaynaklı bir video dönüştürücü programdır. iPhone, AppleTV ve Android tabletler de dahil olmak üzere bir dizi popüler cihazda oynatılmak üzere video dosyalarını kopyalamak ve dönüştürmek için en kapsamlı yazılım paketlerinden birine sahiptir. Arayüzünün kullanımı kolaydır ve şık bir tasarıma sahiptir. Diğer dikkat çekici özellikler arasında kare hızını ayarlama, altyazı seçenekleri ve video efektleri ekleme araçları bulunur.

DivX Video Converter (Windows/MacOS)

DivX Video Converter, videoları düzenlemenin yanı sıra pek çok kullanışlı seçeneğe sahiptir. Programın ücretli bir versiyonu da olmasına rağmen, ücretsiz versiyonu son derece kullanışlıdır. Arayüzü temiz bir tasarıma sahiptir ve kullanımı kolaydır.

Programa ekleyeceğiniz dosyaları yerel bir sürücüden alabileceğiniz gibi, direkt Blu-ray disklerinden de alabilirsiniz. Ayrıca program Google Drive ve DropBox’ı da destekler. Videonun son halini özelleştirebilir, çözünürlüğünü seçebilir, en-boy oranını değiştirebilir ya da bit oranı üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. DivX Converter, hem Windows hem de MacOS işletim sistemlerinde kullanılabilen en kapsamlı video dönüştürücü programlardan biridir.

Cloud Convert (Web Tabanlı)

Eğer video dönüştürücü olarak bir program yüklemek istemiyorsanız, işlemlerinizi web tabanlı Cloud Converter üzerinden de yapabilirsiniz. Bu program 218 farklı formatı işlemekte ve dokümanları, resimleri ve hatta e-kitapları bile dönüştürebilmektedir. Toplu dönüştürme yapılabilir. Tüm dönüşüm süreci bulutta gerçekleşir ve bit hızı, en boy oranı, çözünürlük gibi çıkış ayarları dönüşümden önce uygulamanın web arayüzünden ayarlanabilir. Cloud Converter, işlem tamamlanınca size otomatik olarak e-posta gönderir veya elde edilen dosyayı bilgisayarınıza kaydetmek yerine Google Drive ya da Dropbox hesabınıza bırakır.

Online Convert (Web Tabanlı)

Online Convert de yine program yüklemeden, web tabanlı olarak kullanılabilecek video dönüştürücü seçeneklerinden biridir. Çevrimiçi video dönüştürücü seçenekleri arasında en sağlam olanlarından biridir. Kolay arayüz üzerinden video, ses, görüntü, belge, e-kitap gibi dosya türleri dönüştürülebilir. Sitenin video bileşeni FLV, MP4 ve MOV dahil olmak üzere 20’den fazla video formatını dönüştürebilmektedir. Ortaya çıkan son dosyanın ekran boyutu, ses kalitesi, bit hızı ve diğer küçük bileşenleri üzerinde değişiklikler yapmak için ek seçenekler mevcuttur.

Bir dosyayı dönüştürüp dönüştüremeyeceğinizden emin değilseniz, Online Converter’ın sağ üst köşesindeki arama işlevini kullanarak sitenin bu işlemi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini öğrenebilirsiniz. Üstelik uygulama bu geri bildirimlere göre sürekli güncellenmektedir.

Yorum Bırakın