İnternette içerik üretimi, giderek video içeriklerine dönüşüyor. Geçtiğimiz yıllarda yazı ve görsel içerikleri daha fazla paylaşılır ve etkileşim alırken, şimdi daha çok video içerikleri paylaşılıyor. Dahası yeni nesil artık bir ürünün nasıl yapılacağından, bir oyunun nasıl oynanacağına, hatta hastalık belirtilerine bile video formatında göz atmak istiyor. Bu durum profesyonel ya da amatör pek çok kişinin video düzenleme öğrenmesini gerekli kılıyor.

Video içeriklerinin daha sık paylaşılmasının bir diğer sebebi de artık daha kolay olması. İnternetin hızlanması ve videoların cep telefonlarımızın da daha rahat bir şekilde izlenebilmesiyle, artık daha fazla kişi daha rahat bir şekilde video paylaşımı yapabiliyor. Büyük markalar da artık reklamlarını televizyon üzerinden değil, sosyal medya ve video paylaşım platformları üzerinden yapmayı tercih ediyor.

Video düzenleme programları oldukça geniş bir çerçevede yer alıyor. Bazı programlar, daha profesyonel kullanım becerisi isterken, bazıları tamamen amatör olan kişiler tarafından kullanılabiliyor. Bununla birlikte mobil cihazlar üzerinden kullanılabilen video düzenleme programları da mevcut. İşte en popüler video düzenleme programları:

Adobe Premiere Pro CC

Genellikle video düzenleme konusunda profesyonel olan kişiler tarafından kullanılan bu program ücretli. Deneme yapmak için olan ücretsiz bir sürümü de mevcut. Programın video düzenleme işini kolaylaştıran pek çok aracı var.

Openshot

Ücretsiz bir program olan Openshot, profesyonellerin ve amatörlerin en çok kullandıkları düzenleme araçlarından. Ödül kazanmış bir video düzenleme programı olan Openshot’ın öne çıkan özelliklerinden biri de açık kaynaklı olması. Program dünya genelinde geniş bir topluluk tarafından kullanıldığı için, yardım ihtiyacında pek çok kişiye ulaşmanız mümkün.

Pinnacle Studio Ultimate

Pinnacle Studio Ultimate, ücretli bir video programı. Hızlı olması ile öne çıkan bu program, profesyonellerin de amatörlerin de kullanılabileceği nitelikte. Bu programın çok fazla gelişmiş özelliği olduğunu söyleyemeyiz. Ancak kullanıcı dostu olması ve kullanımının son derece keyifli olması, bu programı dünya genelinde oldukça popüler kılıyor.

DaVinci Resolve

Tamamen ücretsiz bir program olan DaVinci Resolve, gelişmiş özellikleri ile dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesi edinmiş durumda. Pek çok kişi Youtube videolarını DaVinci Resolve ile düzenliyor.

After Effects

Son derece gelişmiş özellikleri ile dünya genelinde en çok kullanılan video edit programı olan After Effects, Adobe’un en çok tercih edilen programlarından. Bir çekimi tamamen profesyonel hale getirmeyi oldukça kolay hale getiren bu program ücretli. Ancak satın almadan önce bir deneme yapmak istiyorsanız, programın ücretsiz deneme sürümünü de yükleyebilirsiniz.

Wondershare Filmora

Wondershare Filmore, video düzenlemeye dair hiçbir bilgisi olmayan kişilerin bile kolaylıkla kullanabilecekleri programlardan biri olarak öne çıkıyor. Programın çoklu kamera ya da VR aracı gibi çok gelişmiş özellikleri yok. Ancak keyifli arayüzü ve kullanıcı dostu özellikleri, bu programı pek çok kişinin favorisi konumuna getiriyor.

Lightworks

Sadece amatörler değil, profesyoneller tarafından da sıklıkla kullanılan bir program olan Lightworks, tamamen ücretsiz olmasıyla öne çıkıyor. Bu program hem Windows hem de Mac işletim sistemli bilgisayarlarda çalışabiliyor.

Blender

Blender’ın en önemli özelliği, ücretsiz olmasıyla birlikte 3D modelleme özelliğine sahip olması. Açık kaynak kodlu olduğu için pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Dünya genelinde geniş bir kullanıcı topluluğu olan bu programı kullandığınızda, herhangi bir konuda yardım almak için binlerce kişiye anında ulaşabiliyorsunuz.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Yorum Bırakın