Dijital pazarlama, işletmenizi yerel bir firmadan, ülkede hatta dünyada bilinen ve ürün satışı yapan bir firmaya dönüştürebilir. Ürün ve hizmetleriniz, global anlamda fayda sağlayacak türden ise potansiyel müşterilerinize erişmek için dijital reklam maliyetlerinizi arttırmak ve dijital reklamları olabilecek en efektif şekilde kullanmak için adım atmaya başlayabilirsiniz.

Dijital reklamlar, potansiyel müşterilerle etkileşime girmenizi ve ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayarak, küresel olarak erişiminizi artıracak ve Pazar payınızı genişletecektir. Peki gerçekten etkili dijital reklamlar oluşturmak için ne yapmalısınız?

İsimtescil olarak bu yazımızda etkili dijital reklam çeşitlerini derledik.

Harika Bir Etkileşim Fırsatı: WhatsApp Üzerinden Reklam Verme

WhatsApp’ın 180 ülkede 1,5 milyar kullanıcısı bulunuyor ve uygulama üzerinden her gün milyarlarca mesaj paylaşılıyor.

Facebook, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya akışlarının çoğunda sık sık reklam içerikleri yer alırken, WhatsApp henüz reklamların aktif kullanıldığı bir mecra konumunda değil bu da WhatsApp reklamlarını incelemek ve kullanmak için aslında bir fırsat yaratıyor.

WhatsApp’tan son gelen bilgilere göre, reklamlar sohbet penceresinin içinde gösterilmeyecek. Banner reklam türünün kullanılacağı sistemde, kullanıcılar uygulamayı görüntülemeye devam etmek için reklamı tıklamaya teşvik edilecekler. Yenilenen kullanım politikasıyla birlikte, 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren WhatsApp’ın ve şirketlerin verileri reklam için işleme hakkı olacak.

En Çok Geri Dönüş Sağlayan Reklam: Remarketing

Remarketing çalışmaları, en çok dönüş sağlayan reklamlar arasında gösteriliyor. Bu reklamlar; web sitenizi ziyaret eden, alışverişe başlayan hatta sepete ürün ekleyen ancak herhangi bir sebeple alışverişe devam etmeden siteden ayrılan kişilere internet ortamı ve sosyal ağlar üzerinden sitenizin reklamını yapma prensibiyle çalışıyor.

Bir web site ziyaretçiniz; sitenizden ayrıldıktan sonra, sitenizde incelediği ürünleri ya da benzer ürünleri belirli periyotlarla internet ortamında görmeye devam ediyor ve satın alma işlemi gerçekleştiriyorsa remarketing çalışmanız başarıya ulaşmış demektir.

Pratik ve Sonuç Odaklı: Anında Satın Alma Reklamları

Gelişen teknoloji ile birlikte artık internet ortamında tüm işlerimizi mümkün olan en hızlı şekilde halletmek istiyoruz. İnternet kullanıcı alışkanlıkları incelemeleri, internet kullanıcılarının yavaş olan hiçbir şeye tahammül etmedikleri yönünde.

Alışveriş alışkanlıkları da gittikçe değişmeye başlıyor. Sepete ürün eklemek ve ilgili aşamaları tamamlamak yerine sevdiğiniz bir ürünü tek tıkla satın almak çok daha cazip gelmiyor mu? İşte tam da bu noktada anında satın alma reklamları devreye giriyor. Bu reklamlar ile istediğiniz ürünleri tek bir tıklama ile hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz. Anında satın alma reklamları, son dönemde satın alma işlemlerini ciddi oranda arttıran ve pratikleştiren çözümler sunuyor.

Yavaş açılan web siteleri veya uzayan alışveriş tamamlama aşamaları yerine bu yeni formatı kullanarak web site alışverişlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz. Ayrıca reklamda yer alan paylaşma ve satın alma seçenekleri, reklam görünürlüğünü, marka bilinirliğini ve satışları artırmada oldukça etkili olabiliyor.

Oynatılabilir Reklamlar Çok Seviliyor

Oynanabilir reklamlar, oyun oynamanın gücünden yararlanarak olumlu sonuçlar elde ediyor. Eğlenceli ve ilgi çekici olmakla birlikte, markaların tekliflerini optimize etmelerine, tüketicileri daha iyi anlamalarına veya doğru ürün veya hizmetleri bir kitleyle eşleştirmelerine olanak tanıyan oynatılabilir reklamlar, zengin etkileşim verileri havuzları da toplamayı sağlıyor.

Güvenli, bağlamsal, alakalı ve doğru kitleye doğru reklamları gösterme konusunda harika çözümler sunan bu reklam modellerini kullanmaya başlayarak markanızı yepyeni bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Yorum Bırakın