Sosyal medya reklamları; doğru hedef kitleye, en az maliyetle ulaşmak için oldukça işlevsel çözümler sunuyor. Birçok firma da hem daha düşük maliyetlerde olması hem de raporlama imkanı sunması sebebiyle reklamlarını offline mecralar yerine online mecralar üzerinden yapmayı tercih ediyor. Bu noktada Facebook reklamlarını daha işlevsel hale getiren ve ölçümlenmesini kolaylaştıran Facebook Piksel devreye giriyor.

İsimtescil olarak bu yazımızda Facebook reklamları oluştururken karşımıza çıkan ve profesyonel anlamda reklam verme yolculuğuna yeni başlayan kişi ya da firmaların ne olduğunu merak ettikleri Facebook Piksel’i ele aldık.

Facebook Piksel Nedir?

Facebook Pixel’i en basit haliyle tanımlayacak olursak bir JavaScript kod parçası olduğunu söyleyebiliriz. Bu kod sayesinde, reklam verenler Facebook Business  üzerinden verdikleri reklamların etkinliğini ölçerek, analizlerini yapabilir. Bu da mevcut reklamların nasıl bir dönüş sağladığının net bir şekilde görülmesini sağlarken yeni verilecek reklamlar hakkında öngörü oluşmasını sağlar.

Facebook Piksel Ne İşe Yarar?

Bir internet kullanıcısı Facebook’ta yer alan reklamınıza tıkladığında ve reklam üzerinde bir eylem meydana getirdiğinde Facebook Piksel bu veriyi size sunmak üzere kayıt altına alır. Bu veriler de Facebook Business Manager aracılığı ile sizinle paylaşılır. Reklamınızın doğru hedef kitleye ulaşıp ulaşmadığını ya da erişiminin nasıl olduğunu detaylı şekilde bilmek firmanız için avantaj sağlayan bir durumdur. Facebook Pixel kodu ile Facebook reklamlarınızın performans takibini ve dönüşümlerini inceleyebilirsiniz. Bu sayede doğru reklam optimizasyonları yapabilir ve en etkili hedef kitlelere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, Facebook Pixel ile hedef kitlenize benzer bir izleyici kitlesi oluşturabilirsiniz. İzleyici kitlesi, hedef kitleniz ile yakın profildeki insanlar anlamına gelir. İzleyici kitlesi sayesinde reklamlarınız daha iyi optimize olacak ve erişimleri çok daha yüksek hale gelecektir.

Facebook Piksel kodunu sayfanızın reklam ile ilgili alanlarına ekleyebileceğiniz gibi tüm internet sitenize entegre ederek; sitenin her bölümünde tekrar yüklenen mevkilerine konumlandırmak reklam veren olarak size fayda sağlayacaktır.

Facebook Piksel Nasıl Eklenir?

Reklam vermeyi profesyonel anlamda yeni deneyimlemeye başlayan kişiler, WordPress sitelerine Facebook Pikseli eklerken sorun yaşayabiliyor. Facebook Piksel’i WordPress sitenize elle veya bir Facebook Piksel eklentisi yardımıyla entegre edebilirsiniz.

Facebook Piksel’i Elle Ekleme

Facebook Piksel eklentisini elle eklemek basit bir yöntemdir. Facebook Piksel’in size vermiş olduğu kodu sitenizin header alanına eklemeniz yeterlidir.

Tabii ki bu yöntem için öncelikler Facebook Piksel koduna ihtiyaç duyacaksınız. Bunun

Facebook Piksel kodunu WordPress sitenizin header kısmına ekledikten sonra çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için URL adresinizi girerek ufak bir test yapabilirsiniz.

Facebook Piksel’i WordPress Eklentisiyle Ekleme

Facebook Piksel eklentileri, piksel kodu eklemenin yanında özel hedef kitle oluşturmak gibi avantajlar da sağlar. Bunun için WordPress eklentisi kullanmak çok daha mantıklı olabilir. Birçok farklı Facebook Piksel eklentisi bulunmaktadır.

Bu noktada araştırma yapmanızı ve size en uygun eklentiyi keşfedip sitenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın