Google Chrome, 85 sürüm güncellemesini yayınladı. Google Chrome yeni güncellemesi ile programa dilinde de bazı değişlikler yapılacak. Ve yeni güncelleme ile beraber hem daha az kaynak kullanılacak hem de daha hızlı çalışacak.

Bilgisayar, tablet ve telefonda kullandığımız Google Chrome, işlemci ve bellek kaynağı tüketme konusunda kullanıcıları oldukça zorluyordu. Yeni güncelleme ile beraber Google Chrome bunun önüne geçmeye hedeflediğini söyleyebiliriz. Güncellemelere bakıldığı zaman ilk olarak Profil Temelli İyileştirmeler oldu. Profil iyileştirme sayesinde tarayıcı ve kodlamalar daha hızlı bir şekilde çalıştıracak.

Profil Temelli İyileştirmelerin programlama dili değişiyor

Profil temelli iyileştirmeler, ilk olarak Google Chrome 53 sürümü ile beraber Visual C++ programlama dili kullanıldı. Bu modülün yeni sürümü ile beraber Clang programlama diline dönüştürüldü. Bu dönüşüm sayesinde ise tarayıcı performansının hissedilir derecede artması anlamına geliyor.

Yapılan değişikliğin yeni istatistiklerine göre, Google Chrome’un yeni sürümü Windows’ta yüzde 11.4, Mac’te ise yüzde 7.7 daha hızlı çalışıyor.

Google Chrome’un yeni sürümü performans artışının yanı sıra artık sekme gruplandırma ve sekme ön izleme işlevlerini de destekliyor.

Yorum Bırakın