Google Maps için dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olduğunu söylesek yanlış olmaz. Çevremizdeki kişilerin çoğunluğunun telefonlarında yer alan bu uygulama, tarafımızdan daha çok navigasyon amaçlı kullanılsa da, aslında Google Maps dünyanın her yerinde 3 boyutlu geziye çıkabilmemizi sağlayan gelişmiş bir harita programıdır.

Google Maps, bilgisayarda kullanılabileceği gibi mobil cihazlarda da kullanılabilir. Mobil cihazlarda kullanımının en önemli amacı ise bilmediğimiz bir yere giderken, adres tarifi alabilmek ve navigasyon ile gerçek zamanlı olarak ulaşmak istediğimiz adrese gidebilmektir.

Google Maps Türkiye’de oldukça sık kullanılıyor. Bu programın Türkiye’deki bir diğer muadili ise Yandex Harita uygulaması. Google Maps’in Yandex Harita’dan ayrılan kısmı, Google’ın tek bir uygulamasının Yandex’te iki uygulamadan oluşması. Biz Google Maps üzerinden aramak istediğimiz adrese bakabiliyor ve bu adrese direkt navigasyon ile gidebiliyoruz. Yandex’te ise bu amaç için kullanmamız gereken başka bir uygulama var: Yandex Navigasyon.

Google Maps’i telefonunuza indirdiğinizde dikkat etmeniz gereken konulardan biri, internet kullanımınız. Hepimiz yüklü miktarda internet datası kullanacağımız durumlarda genellikle bir WiFİ ağına bağlanmayı tercih ediyoruz. Google Maps uygulamasını navigasyon cihazı olarak kullanacağımız zaman ise böyle bir şansımız olmuyor. Uygulamayı hareket halindeyken kullanacağımız için hücresel verimizden harcamamız gerekiyor.

Eğer yeterince mobil internet kullanım hakkınız yoksa, yüklü telefon faturalarından kaçınmak için Google Maps kullanırken dikkatli olmanızı öneririz. Bu durumda uygulamanın size önerdiği yol tarifinin ekran görüntüsünü alarak, fazla internet harcamadan gideceğiniz adrese ulaşma yöntemini seçebilirsiniz. İnternet kullanımını dışarıda bırakırsak, bu programı indirirken ve kullanırken herhangi bir ücret ödemesi yapmazsınız.

Google Maps, haritalama için oldukça gelişmiş bir teknoloji kullanıyor. Öyle ki, bu uygulamayla dünyanın her yerindeki ülkeleri, mahalleleri, hatta sokak detaylarını görebilirsiniz. Dünyanın en büyük online harita sistemi diyebileceğimiz uygulama, tüm dünyayı dijital olarak karşımıza çıkarıyor. Eğer daha önce hiç gitmediğiniz bir ülkeyi ziyaret edecekseniz, Google Maps ile ziyaret etmek istediğiniz müzeleri, caddeleri, sokakları, restoranları ve çok daha fazlasını belirlemeniz mümkün.

Üstelik bu uygulama bize sadece kendi aracımızla gideceğimiz adresler için yardımcı olmakla kalmıyor, toıpku taşıma ile ilgili de bilgi veriyor. Google Maps’e gitmek istediğimiz adresi girdikten sonra oraya arabayla, toplu taşımayla, hatta yürüyerek kaç dakikada ulaşabileceğimizi görüyoruz. Alternatif rotaları görerek, kendimiz için en verimli yolu seçebiliyoruz. Ayrıca program kullanım sırasında daha kısa sürede istediğimiz adrese varabileceğimiz alternatif rotaları da bize sunuyor.

Google Maps, kullanıcıların istekleri ve ihtiyaçlarına göre her geçen gün gelişen bir program. Örneğin programın eski sürümlerinde navigasyon kullandığımız sırada telefonumuz çalarsa, konuşma esnasında yol tarifi devam ediyordu ve bu durum kullanıcılar açısından son derece rahatsız ediciydi. Google, bu hususta kullanıcılarının geri bildirimlerini dikkate aldı ve yayınladığı yeni sürümde bu problemi ortadan kaldırdı. Artık program ayarlarını kullanarak, uygulamanın telefon görüşmeleri sırasında yön tarifini durdurmasını sağlayabiliyoruz.

Google Maps, işletme sahipleri açısından da oldukça önemli bir mecra. Artık her işletmenin burada bulunması gerekiyor. Kullanıcılar bir yeri ziyaret etmek istedikleri zaman, ilk olarak Google Maps ile gidecekleri adrese bakıyorlar. Bu nedenle işletmelerin adreslerini doğru olarak belirtmeleri ve Google Maps uygulamasına kullanıcıların dikkatlerini çekecek görseller yüklemeleri son derece önemli.  Üstelik artık kullanıcılar da işletmeler hakkında Google Maps üzerinden yorum yapabiliyor. Bu nedenle bu mecranın oldukça dikkatli ve titiz bir şekilde yönetilmesi gerekiyor.

5
Sending
User Review
3.29 (7 votes)

Yorum Bırakın