Web’de gezinen kullanıcılara mobil cihazlarda mümkün olan en iyi deneyimi sunmak ve mobil arama sonuçlarında üst sıralarda yer alan sitelerin mobil uyumlu olmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Google, kullanıcılara arama sonuçlarında sunulan sitelerin “cihazları için optimize edilmiş” olmalarını sağlamaya çalışıyor.

Bu, web sitelerinin sahipleri için, Google’a göre bir sıralama faktörü olarak ne kadar mobil dostu kullanılacağına dair önemli bir değişikliği temsil ediyor. Bu değişiklikle mücadele edebilmek için web sitesi ve işletme sahiplerinin, sitelerinin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmeleri gerekir. Web sitesi sahiplerinin, siteleri uyumlu değilse, mobil cihazlardan gelen değerli trafiği kaybetmemek için sitelerini incelemeye başlaması önemlidir.

Sitenizi Neden Mobil Dostu Yapın?

Bir web sitesini mobil dostu yapmak, yalnızca mobil cihazlardaki sıralamaların korunmasına veya artırılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcı deneyimini iyileştirmeye ve siteye göz atmalarını ve potansiyel müşteriye veya müşteriye dönüşmelerini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Bu yüzden sitenizi mobil arama sonuçları dışında mobil dostu hale getirmenin birçok avantajı vardır.

Sitem Mobil Dostu mı?

Google, web sitesi sahiplerine yardımcı olmak amacıyla, kullanıcıların mobil uyumlu olup olmadıklarını kontrol etmek için araç aracılığıyla belirli URL’leri kullanmalarını sağlayan bir Mobil Dostu Test aracı başlattı.

Google, web sitesi sahiplerinin ve geliştiricilerin sitelerini mobil uyumlu hale getirmek için kullanabilecekleri bir kaynak listesi sağlamıştır. Hangi CMS’yi (İçerik Yönetim Sistemi) kullandığınıza bağlı olarak, belki de sitenizi mobil uyumlu hale getirebileceğiniz eklentileri, örneğin Drupal bir mobil anahtar eklentisidir. WordPress ayrıca bir siteyi mobil cihazlar için uygun hale getirmek için çok çeşitli eklentiler sunar.

Bununla birlikte, siteniz özel bir İYS veya statik bir sitedeyse, siteyi mobil dostu hale getirmek için sitede değişiklik yapmak üzere bir geliştirici veya tasarımcı edinmeniz gerekir.

Tüm bu değişiklikleri yaparken, sitenizi, ele alınması gereken diğer teknik yerinde sorunları aramak için sitenizi Google Sayfa Hız Testi üzerinden çalıştırmanızı öneririm.

Sitedeki Sayfaları Kontrol Et

Sayfaları Mobil Dostu Test aracılığıyla çalıştırırken, ana sayfayı kontrol etmenin yanı sıra, sitedeki dahili sayfaları da testle uyumlu olduklarından emin olmak için kontrol etmeniz önemlidir. Bu, özellikle bazı sayfalar mobil uyumlu olmayan farklı bir şablon kullanabileceğinden, özel CMS sistemlerinde çalışan sitelerle ilgilidir. Mobil Sıralamaları İzleme Siteniz mobil cihazlardan çok fazla trafik alıyorsa, mobildeki sıralamaları izlemeniz önemlidir. AuthorityLabs, geçtiğimiz günlerde Mobil sıralama izlemesini başlattı. Mobil izleme, yani kullanıcılar mobil cihazlardaki sıralamalarını masaüstü cihazlardan ayrı olarak izlemek için kampanyalar oluşturabilir. AWR ayrıca bir mobil sıralama izleme aracı sunar ve belki de diğer sıralama izleme yazılımı mobil sıralama izleme sunar, bu SEO kampanyanız için bir zorunluluktursa, “mobil sıralama izleme” için arama yapmanızı öneririm.

Yorum Bırakın