Google’ın ay öncesinden büyük umutlarla hayata geçirdiği Google Plus, tüm faaliyetlerine 3 Nisan’da son verdiğini duyurdu.

Dünya devi Google, aylar öncesi duyurduğu Google Plus platformunu kapattı. Google Plus profil hesabına girmeye çalışan kullanıcılar dün itibarı ile uyarı mesajı ile karşılaştılar. Google yetkilileri, Plus platformunu kurdukları zaman sosyal medya hesaplarına rakip olarak gösterildi. Ancak popülerliği Facebook,Instagram ve diğer platformalar arasında tutmadı.  

2011 yılında yayın hayatına başlayan Gooogle Plus, uzun süredir beta sürecinde test aşamasındaydı. Uzun süre beta süresince test edilen ve 2011 yılında yayın hayatına başlayan Google Plus, ilk yıllarında sıklıkla Facebook gibi sosyal medya platformlarına rakip olarak gösterildi ancak Facebook, Twitter, Instagram veya Pinterest gibi popüler olmayı bir türlü başaramadı.

Güvenlik açıkları nedeniyle mağdur etme riskini ortadan kaldırmak için, daha önceden kullanıcılarını uyardığı Plus hesaplarını kullanan kullanıcıların bilgilerini bir kısmını silmeye başladı. Tüm verileri biran da silinmediğinden dolayı bazı kullanıcıların verilerine ulaşabilecekler.

Yorum Bırakın