Kısa adıyla SEO olarak bildiğimiz Search Engine Optimization, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO, internet ile alakadar olan birçok kişinin bildiği gibi web sitesini arama motorlarında üst sıralara taşımak için olmazsa olmazdır.

Arama motorları; her geçen gün kendini geliştirmekte ve en güvenilir siteleri üst sıralara taşımaktadır. Bugün aradığımız bir kelimeyle alakalı üst sırada çıkan siteler hepimize güven verir ve ilk çıkan siteleri tıklama olasılığı her zaman daha yüksektir.

İstatistiklere göre; adwors reklamları haricinde, arama motoru sıralamasında ilk 7’ye giren siteler internet kullanıcıları tarafından güvenilir olarak değerlendiriliyor. Arama motorları siteleri üst sıralara taşırken çok dikkatli ve seçici davranıyor ve birçok kriteri inceliyor. Sitelerin arama motorlarında üst sıralarda yer almak için yaptığı tüm çalışmalar SEO olarak ele alınabilir.

Hosting ve SEO Bağlantısı Nedir?

SEO çalışmalarının tümünün Google algoritmasına uygun şekilde ilerlemesi gerekir. Doğru ve faydalı bir SEO çalışması yapmak için Google algoritmaları ve güncellemeleri her zaman takip edilmelidir. Google, algoritmasını daha efektif bir hale getirmek için çok sık güncelleme yapmaktadır. Her güncellemeyle birlikte SEO çalışmalarında da değişiklikler yapmak gerekir. Ufak bir güncellemeyi kaçırdığınızda ilk sayfadan 3. Sayfaya kadar gerileyebilirsiniz.

Google’ın sitenizi üst sıralara taşırken dikkat ettiği en önemli kriterlerden biri de web alanı yani hostingtir. Hosting, web sitesinin tüm dosyalarının yer aldığı alandır ve web sitelerinin tüm içeriğinin sunucu denen gelişmiş bilgisayarlarda depolanması ve kesintisiz olarak erişilebilir olmasını sağlar. Hosting alırken web sitenizle uyumunu mutlaka analiz etmelisiniz. Hosting paketlerinin en önemli özelliklerinden biri disk alanıdır. Aldığınız hosting paketinin disk alanı, web projenizin kaplayacağı alanın genişliğine uygun olmalıdır. Eğer web sitenizde çok fazla video veya fotoğraf kullanacaksanız, disk alanınız geniş olmalıdır. Aksi takdirde; çok veri yetersiz disk alanı sitenizin geç açılmasına sebep olacak, site resimleri yüklenemeyecek ve site ziyaretçileriniz sitenizde zaman geçirmeyecektir. Dijital çağın gelişmesi ve her şeye erişimin hızlı olduğu günümüzde internet kullanıcıları yavaş açılan her şeye karşı tahammülsüzler. Kullanıcı alışkanlıklarını incelediğimizde; hız çok önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Hızlı olmayan bir siteden kullanıcı birkaç saniye içinde çıkıp farklı bir siteye yöneliyor. Google bunun önüne geçmek için siteye uygun hosting paketleri seçilmesini önemsiyor. Kısacası Google tarafından üst sıralarda yer almaya layık görülmek istiyorsanız hosting paketinizi web site alanınıza uygun olarak seçmelisiniz. İsimtescil ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenlenmiş farklı hosting paketi  seçenekleri sunuyor.

Hosting Hizmetinizi Ülkenizden Alın!

Web sitenizin hızlı bir şekilde açılması ve kullanıcıya hızlı erişim sunması için, hosting hizmetini bulunduğunuz ülkeden almanızı tavsiye ederiz. Bu sayede sitenizin açılış hızı çok daha yüksek olacaktır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi site açılış hızı Google’ın en çok önem verdiği konulardan biridir ve SEO açısından size büyük fayda sağlar.

Unutmamalısınız ki artık intenette çok fazla içerik bulunuyor ve Google bu içeriklerden iyi olanı ayırıp kullanıcılara sunmak için belirli kriterleri baz almak zorunda. Google algoritmasının güncellemelerini takip ederek, Google’ı memnun edebilir ve üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Hosting hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırakın