Amerika ve Çin arasında yaşanan ticari anlaşmazlık telefon kullanıcılarını vuracak gibi duruyor. ABD’li yazılım ve teknoloji şirketi Alphabet’e bağlı Google, Huawei ile olan ilişkilerini askıya aldıklarını açıkladı.

Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei, ABD’de üretilen yazılım ve ekipmanı son derece sınırlı koşullarda kullanabilecek. Elektronik tedarik zinciri uzmanları Huawei’nin, ABD’de üretilen parçaları kullanmadan faaliyetlerini yürütebileceğinden şüphe ediyorlar. Şuan Huawei, Android için erişim kısıtlaması ile karşı kaşıya kaldı.

Konu hakkında tam olarak açıklama yapılmazken, yakın bir kaynağa göre, yeni yazılım yüklemek isteyen Huawei akıllı telefon kullanıcıları, artık açık kaynağa sahip Google yazılımlarını kullanabilecekler.

Yeni Huawei telefonlarında Google Play Store, Gmail ve Youtube’un da bulunduğu yazılımlara artık erişimi kaybedecek. Google yetkileri konu hakkında; Şuan hizmetlerimizi kullanan kişiler, Google Play ile Google Play Protect güvenlik hizmetlerini, hali hazırda var olan Huawei ekipmanların da kullanabilecekler.”

Çip Üreticileri De Huawei’ye Satışı Durdurdu

Başka bir kaynaktan alınan bilgiye göre, ABD’nin ticaret yasağından hangi yazılım ve hizmetlerin etkilendiğini tespit etmek için Google içinde çalışmaların sürdüğünü belirtirken, Huawei sözcüsü de ticaret yasağının etkisini değerlendirdiklerini belirtti.

Google’a ek olarak Bloomberg’de yer alan bir habere göre; ABD’li çip üreticileri Intel, Qualcomm, Xilinx ve Broadcom Huawei’ye kritik yazılım satışını durdurduklarını çalışanlarına bildirdi.

Huawei yetkilileri, akıllı telefon ve tablet ürünleri için kullanıcılarına güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edeceğini duyurdu.

Yorum Bırakın