Huawei’nin yeni işletim sistemi HongMeng OS, Ağustos ayı başında kullanıcısına tanıtılması bekleniyor. Huawei akıllı telefon modellerinde kullanılan Android işletim sistemi yerine yakın zaman da HongMeng OS kullanması bekleniyor.

HongMeng OS, iOS ve MacOS işletim sistemlerinden daha hızlı bir yapıda bulunacağını iddia eden Huawei yetkilileri, dünya genelinde yeni işletim sistemlerinin yayılmasının oldukça zor görüyor. Ancak Çin sınırları içinde yasaklı olan Google’ın Android işletim sisteminin yerine gelecek olan HongMeng OS’ın yayılmasının çok rahat olması bekleniyor.

HongMeng OS ne zaman tanıtılacak?

Huawei’nin yeni işletim sistemi HongMeng OS’ın Ağustos ayının başında tanıtılması bekleniyor. 2019 yılının sonunda yaklaşık 150 milyon akıllı telefon satılmasını bekleyen Huawei, 2020 yılı itibarı ile yeni işletim sistemi ile kullanıcılarına satması bekleniyor.

Kendi mağazasını açacak

Huawei, Çin pazarında oldukça etkili olan Vivo ve Oppo markalarını tercih etmesi bekleniyor. Kendi uygulama mağazasını sunmayı da düşünen Huawei, 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Huawei Geliştirici Konferansı’nda ilk kez dünyaya duyurulması bekleniyor.

Peki Huawei’nin yeni işletim sistemi HongMeng OS kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak? Uzun yıllardır alışık olduğumuz iOS ve Android işletim sisteminde yer alan özellikler ve güncellemeler aynı şekilde HongMeng OS’ta da görülecek mi? Huawei’nin yeni işletim sistemini duyurması ile sanki ABD’nin yasağını umursamaz gibi gözüküyor. Yeni çıkarmayı düşündüğü işletim sistemi HongMeng OS (Ark OS) kullanıcıların ilgisini ne kadar çekeceğini zamanla göreceğiz.

1 Yorum

Yorum Bırakın