Son dönemde dünya çapında yaşanan Covid-19 salgını sebebiyle evlerde uzun zaman geçirilmeye başlandı ve toplantılar, buluşmalar, konserler ve sohbetler online’a taşındı.

Son 3 ayda Instagram canlı yayınlarında çok ciddi bir artış meydana geldi. Instagram’ı neredeyse her açtığımız anda canlı yayın izleme fırsatı bulabiliyoruz.

Instagram, canlı yayınların giderek yükselmesi ve geniş kitlelere hitap etmesi özelliğini kullanıcılara daha fazla fayda sağlayabilecek şekilde geliştirmeye devam ediyor.

YouTube’un para kazanma özelliğini örnek alan Instagram; bundan sonra canlı yayın rozetleri ve IGTV reklamlarıyla, video içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlamayı hedefliyor. Tahmin edeceğiniz üzere bu yeni özellik henüz tüm kullanıcılar için hayata geçmiş değil. İlk aşamada kısıtlı sayıda kullanıcıya açılacak olan özellik, bir süre test aşamasında kalacak.

Instagram Rozetlerinin Faydaları

Instagram’ın yakın zamanda tüm kullanıcılara açmayı planladığı yeni rozetleri, kullanıcılar canlı yayını izlerken satın alabilecek.

Rozeti olan kullanıcıların yorumları canlı yayın esnasında önce çıkacak. Bu da sevdikleri ve takip ettikleri içerik sağlayıcılar tarafından kullanıcının kolaylıkla fark edilmesini sağlayacak. Bu aslında canlı yayın yapanlar ile rozeti olanlar arasında daha iyi bir diyalog oluşmasına katkı sunacak. Rozeti olan kullanıcıların soruları daha görünür olacak ve canlı yayın sahibinin soruları yanıtlama ihtimali yükselecek.

Ayrıca rozet satın alan kullanıcılar izlemekten zevk aldıkları ve belki de kaliteli zaman geçirmelerini ya da yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan içerik üreticilerini desteklemiş olacaklar.

Rozeti Olan Kullanıcı Nasıl Fark Edilecek?

Instagram bunun için şöyle bir uygulama geliştirdi. Instagram canlı yayın esnasında rozet satın alan kullanıcıların, canlı yayın süresi boyunca kullanıcı isimlerinin yanında bir rozet simgesi bulunacak. Böylece içerik üreticisi ve diğer canlı yayın takipçileri rozeti olan kullanıcıları rahatlıkla fark edebilecek.

Rozet İlk Olarak ABD’de Kullanılmaya Başlayacak

Yeni rozetlerin önümüzdeki aydan sonra ilk olarak ABD’de küçük bir grup kullanıcı üzerinde test edileceği açıklandı. ABD sonrasında diğer ülkelerde de yeni rozetler kullanıcılara açılacak.

Ürünün test aşamasında Instagram içerik üreticilerinin kazandığı gelirlerden pay almayacak. Ancak bu sadece test aşaması için geçerli. Özellik tüm Instagram kullanıcıları için açıldığında Instagram’da gelirden kendi komisyonunun kesecek.

İsimtescil olarak; hem içerik üreticilerin gelir elde etmesine katkı sunacak hem de kullanıcıların içerik üreticiler tarafından daha çok fark edilmesini sağlayacak yeni rozet özelliğinin ülkemize gelmesini heyecanla bekliyoruz.

Yorum Bırakın