Günümüzde milyonlarca insan tarafından kullanılan Instagram uygulaması her gün daha fazla aboneye ulaşıyor ve popüleritesi daha da artmakta. Popüler olan bu uygulama için hikaye ve gönderiler oluşturmaktayız. Bu gönderilerin daha fazla beğeni alması ve profesyonel gözükmesi için sizlere Instagram da kullanabileceğiniz fotoğraf ve video düzenleme uygulamaları derledik.

Typorama

Tamamen yerli bir uygulama olan Typorama , Sarp Erdağ ve Çağatay Kaptanoğlu tarafından geliştirilmiştir. 100 farklı yazı tipini içinde barındıran uygulama rastgele çıktı veren fontlar sayesinde farklı tasarımlar oluşturmaya olanak sağlıyor. Fotoğraflar üzerine yazılar yazabilir etkinliğiniz için posterler oluşturup sosyal medya hesaplarınıza canlılık katabilirsiniz.

Alanında yakaladığı başarıyı Apple tarafından “Nisan 2015’te En İyi Uygulamalar” ve “En İyi Yeni Uygulama” olarak kanıtlamıştır. TIME dergisinde de “Haftanın En iyi Uygulamaları” listesine girmeyi başaran Typorama, her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor. Typorama İOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor ve ücretsiz olarak indirme sağlayabiliyorsunuz.

Quik

GoPro’nun üreticileri tarafından geliştirilmiş bir uygulama olan Quik, GoPro videolarının yanı sıra, normal videolarınızı da düzenlemek için kullanabileceğiniz bir uygulama. Bir kolaj hazırlamak için kullanabileceğiniz en hızlı uygulamalardan biri olan Quik, ücretsiz versiyonunda bile çok sayıda efekt kullanmanıza olanak tanıyor. İOS ve Android marketten indirme sağlayabilirsiniz.

Lapse It

Zaman atlamalı video çekmeyi sevenler için oldukça başarılı bir uygulama olan Lapse It, galerinizdeki videoları da zaman atlamalı videolar haline getirebiliyor. Hatta ortada zaman atlamalı olarak işlenmiş bir videoya arka plan müziği eklemek ya da videoyu kırpmak gibi düzenlemeler yapmanıza da olanak tanıyor. İOS ve Android marketten indirme sağlayabilirsiniz.

InShot

InShot uygulaması videoları istediğiniz şekilde düzenlemenizi sağlar. 9:16 çektiğiniz bir videoyu Instagram üzerinde gönderi olarak paylaşmak istiyorsunuz. Videoyu kesmeden eklemenizin tek yolu 1×1 boyutuna getirmektir. Bunun için videonuzu InShot uygulamasına ekleyin. Boyut seçeneğini ayarladıktan sonra videonuza arka plan ekleyin. İsterseniz videoyu arka plana da ekleyebilirsiniz. Düz bir renk tercih edebilirsiniz tamamen size kalmıştır.

Uygulamada fotolarınızdan videolar oluşturup efektler verip müzikler ekleyebilirsiniz telefonunuzda sadece 30 MB yer alır ve uygulama içerisinde bunaltıcı reklamlar bulunmaz. Türkçe dil seçeneği mevcut bir şekilde İOS ve Android marketten indirme sağlayabilirsiniz.

Unfold

Instagram için başarılı hikayeler hazırlamanıza olanak sağlayan Unfold, sunduğu hazır şablonlar sayesinde hikaye hazırlama sürecini oldukça kolaylaştırıyor. Ortaya sinematik anlamda daha başarılı işler çıkarmanıza imkan veren Unfold, ücretsiz versiyonunda 25 farklı şablon ve 5 yazı fontu sunuyor .

Hem fotoğraf hem de videolar için kullanılabilen Unfold, oluşturduğunuz hikayeleri yüksek kalitede indirmenize de olanak tanıyor. Ücretli bir versiyona da sahip olan Unfold, bu versiyonunda 25 şablonun yanı sıra ekstra olarak 60 farklı şablon da sunuyor.

Unfold uygulamasını İOS ve Android marketten indirme sağlayabilirsiniz.

KineMaster

Tercihen yüksek segment telefonlarla kullanılması önerilen KineMaster, videonuzda çok sayıda efekt kullanmak istiyorsanız tam size göre. Videolarınızda katmanlı düzenlemelere gitmenize olanak tanıyan KineMaster, aynı zamanda cihazınız destekliyorsa 4K videoları 30 FPS olarak dışa aktarmanıza izin veriyor. İOS ve Android marketten indirme sağlayabilirsiniz.

#2020 En İyi Mobil Kamera Uygulamaları #En İyi Mobile Oyunlar Nelerdir? #2020’de Öngörülen Mobile Trendleri

Yorum Bırakın