Havaların ısınmaya başladığı bir döneme girdik artık güneş ışığından daha fazla yararlanabileceğiz ve ister istemez daha kaliteli fotoğraf çekme çabalarımız olacak. Gün ışığı olmadan da mükemmel fotoğraflar ve videolar çekmek isterseniz sizler için oluşturduğumuz yazımıza bir göz atın derim 🙂

2020 yılında en çok kullanılan ve kullanıcıları tarafından tercih edilen Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için Kamera uygulamaları nelerdir?

1.Google Camera:

Google şirketinin Pixel telefonlarını diğer telefonlardan ayıran en önemli ayrıcalığı kameralarıdır.Pixel telefonlarında bulunan bu harika kameraların sırrı donanımları değil içerisinde barındırmış oldukları Google şirketinin kamera yazılımıdır. Bu yazılım kullanıcılarına HDR, Gece Görüşü, Süper Yakınlaştırma, En İyi Kare, Portre, Google Lens Önerileri ve Playground gibi birçok özellik sunmaktadır. Ayrıca bu yazılımın kullanımı kolay ve arayüzü oldukça basittir.

Pek çok sahneye özgü ışık koşullarında görüntü fark etmeksizin istediğiniz ayarları yaparak profesyonel kalitede fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz. Google kamera uygulamasını Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

– İkili Pozlama Kontrolleri ile HDR+ : Özellikle loş veya arkadan aydınlatmalı sahnelerde fantastik fotoğraflar çekmek için HDR+ kullanarak fotoğraf çekin.

– Süper Yakınlaştırma : Süper Yakınlaştırma, yakınlaştırma yaptığınızda, bulanıklık olmadan fotoğraflarınızın netliğinin korunmasını sağlar.

– En İyi Kare : En İyi Kare ile mükemmel anı seçin. Kimsenin gözünün kapalı çıkmadığı ve herkesin harika göründüğü en iyi kareyi otomatik olarak önerir.

– Google Lens Önerileri : Kameranızı QR kodları, kartvizitler, kağıt dokümanlar veya yabancı metinlere doğrultun. Dokümanları okuma, tarama, çevirme ve daha pek konuda size yardımcı olacaktır.

2. Camera MX:

Camera MX ilk çıkan kamera uygulamalarından olup dünyadaki en popüler, en çok tercih edilenlerden bir tanesidir. Uygulamanın geliştiricileri bu uygulamayı düzenli olarak güncelleyerek yeni efektler ve  özellikler dahil ediyor. Camera MX uygulamasının arayüzü oldukça basittir. Camera MX uygulaması özel çekim modlarıyla kullanıcıları tatmin etmeyi başarıyor. Uygulamanın ücretsiz seçeneğinin yanı sıra 1.99 dolarlık ücretli versiyonunda olduğunu hatırlatmakta fayda var.

– Android için Live Fotoğraflar

– Kamera için efekt ve filtre seçenekleri

– Yüksek kalitede vide kayıtları

3. Camera Zoom FX:

Camera Zoom FX uygulaması köklü kamera uygulamalarından birisidir. Uygulama basit arayüzü sebebiyle diğer uygulamalara göre daha hızlı çalışmaktadır.HDR ve diğer modlarında kullanılmasına olanak tanıyan Camera Zoom FX uygulamasının ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunuyor. Google Play üzerinden indirip kullanabilirsiniz.

4. Halide

iPhone’unuzdaki basit stok Kamera uygulamasına bir alternatif arıyorsanız, Halide’ye göz atmanız sizin için faydalı olacaktır. iPhone için en iyi fotoğraf uygulamaları arasında yer alan Halide son derece güçlü manuel kontroller, odak zirvesi, seviye ölçümü ve anlaşılması kolay bir arayüz ile karşımıza çıkıyor.

– Enstantane hızı, ISO ve beyaz dengesi dahil olmak üzere tam manuel kontroller

– Mükemmel pozlama için canlı histogramlar

 – Güzel, sezgisel jest tabanlı arayüz

– Özellikle iPhone 11 Pro için tasarlanmış sezgisel ve hızlı lens değiştirici

– iPhone X ve sonraki sürümlerde, tek elle tamamen kullanılabilen özel olarak tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü

5. ProCam 7

iPhone ve iPad’lerinizde kullanabileceğiniz bir diğer uygulamamız ProCam 7, özellikleri ve efektleri açısından daha zengin olan başka bir süper güçlü manuel kamera uygulaması. Minimalist Halide zevkinize uygun değilse, ProCam 7’yi tercih edebilirsiniz. Hem fotoğraflar hem de videolar için büyük miktarda filtre, seçenek ve düzenleme özelliği sunar.

– Manuel pozlama, deklanşör hızı, ISO, odak ve beyaz dengesi kontrolleri

– DSLR kameralardan esinlenen kaydırma ve step sistemi

– Dokunma konumu doğru manuel odaklama yardımı

– Gerçek odak zirvesi

– Canlı obtüratör hızı, ISO, odak ve WB değerleri

6. Focos

iPhone ve iPad’lerinizde kullanabileceğiniz Portre Modunu sevenler için tasarlanmış olan Focos, portreleri bir sonraki seviyeye taşıyarak fotoğraflarınızın derinliği üzerinde tam kontrol sağlar. Fotoğraf derinliği bilgilerinin 3B haritasını görüntülemenize ve ön plandaki bulanıklaştırma efektinden arka plandaki bokeh efektine kadar ince ayar yapmanıza izin verir. Kullanması oldukça eğlencelidir.

– Elle boyanmadan veya seçim yapmadan sığ alan derinliğine sahip fotoğraflar çekin.

– Gerçek 3D görüntüleme.

– Normalde yalnızca DSLR fotoğraf makineleri ve pahalı lenslerle mümkün olan gerçek bokeh efektleri oluşturmak için geniş diyafram açıklıkları simüle edin.

– Mevcut tüm fotoğrafları içe aktarın ve bokeh efektini özelleştirin.

– Makine öğreniminin ileri teknolojisi ile, her fotoğraf için alan derinliğini otomatik olarak hesaplar.

#2020 En İyi Mobil Oyunları Neler? #2020 Nisan Ayı Akıllı Telefon Önerileri ?

Yorum Bırakın