Sosyal ağlara katılmak ne kadar kolaysa, hesabımızı kapatmak da bir o kadar zor olabiliyor. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar, kullanıcı rakamlarını artırmak adına hesap açmayı oldukça kolay hale getiriyor. Aynı şekilde kullanıcılarını kaybetmemek için de hesabı tamamen kapatmak için genelde menülerde bulunamayan, gizli saklı alanlardan işlem yapmamızı gerekli kılıyorlar. Hepimiz yeni bir sosyal mecra çıktığında arkadaşlarımızla aynı ortamda yer almak için burada hesap açmak için oldukça hevesli oluyoruz. Ancak bu sosyal ağı beğenmediğimizden, burada vakit kaybetmek istemediğimizden ya da biraz sosyal medya detoksu yapmak istediğimizden hesabımızı kapatmak isteyebiliyoruz.

Instagram son yılların en popüler sosyal ağlarından biri. Facebook tarafından satın alınan Instagram, kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor. Buna rağmen pek çok kişi Instagram hesabını silmek isteyebiliyor. Hesabı tamamen silmek için uygulanması gereken adımlar ise çok açık ve net olarak bizlerle paylaşılmıyor. Eğer siz de “instagram hesabı nasıl kapatılır” diye soruyorsanız, yazımızda derlediğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Instagram hesabınızı silmek için bilgisayardan ya da cep telefonunuzun tarayıcısından işlem yapmanız gerekiyor. Cep telefonu ya da tablet üzerinden kullandığınız Instagram uygulamasından hesabınızı tamamen silmeniz mümkün değil. Öncelikle şu linke tıklamalısınız: https://instagram.com/accounts/remove/request/

Linke tıkladıktan sonra açılan tarayıcıda oturumunuz açıksa devam edebilirsiniz. Oturumunuz açık değilse oturum açın ve tekrar aynı bağlantıya gidin.

Açılacak olan hesabını sil sayfasında karşınıza çoktan seçmeli bir alan çıkacak. Burada Instagram hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmelisiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra açılan sayfada karşınıza gelen boş kutuya şifrenizi girin ve kırmızı ile yazılmış olan “Hesabımı kalıcı olarak kapat” butonuna tıklayın.

Instagram hesabı silme işleminiz böylece tamamlandı. Burada bilmeniz gereken en önemli nokta, sildiğiniz hesaptaki kullanıcı adını farklı bir Instagram hesabında kullanamazsınız. Yani, bu kullanıcı adını daha sonra da kullanmak isteyebileceğinizi düşünüyorsanız; Instagram hesabınızı dondurmanız daha faydalı olabilir. Hesabınızı tamamen sildiğinizde kullanıcı adınız, fotoğraflarınız, beğenileriniz ve yorumlarınız da silinir. Eğer bunları kaybetmek istemiyor, sadece geçici bir süre Instagram’dan uzaklaşmak istiyorsanız, hesabınızı dondurabilirsiniz.

Instagram Hesabı Dondurma

Instagram hesabı dondurma, hesabınızın geçici olarak kapatılması anlamına gelir. İstediğiniz zaman hesabınızı yeniden açabilirsiniz. Hesabınızı dondurduğunuz zaman diğer kişiler sizi Instagram’da göremez. Aynı hafta içerisinde hesabınızı yalnızca bir kez dondurabilirsiniz. Hesabınız dondurulmuş durumdayken profiliniz, fotoğraflarınız, beğenileriniz ve yorumlarınız kimse tarafından görüntülenemeyecektir.

Telefon Üzerinden Instagram Hesap Dondurma

  • Öncelikle telefonunuzdaki tarayıcıdan https://www.instagram.com/ linkine gidin ve oturum açın.
  • Sağ alt kısımda bulunan küçük profil resminize tıklayın ve profil sayfanıza geçin
  • Profili düzenle butonuna basın
  • Açılan sayfada en altta bulunan “hesabımı geçici olarak kapat” alanına dokunun
  • Karşınıza gelen ekrana hesabınızı neden dondurduğunuzu yazdıktan sonra “hesabımı geçici olarak kapat” butonuna tıklayın ve onay penceresini de onaylayın.

Bilgisayar Üzerinden Hesap Dondurma

  • Tarayıcınızdan https://www.instagram.com/ bağlantısına gidin ve oturum açın.
  • https://www.instagram.com/accounts/edit/ bağlantısına gidin. En altta “hesabımı geçici olarak kapat” yazan alana tıklayın.
  • Hesap kapatma nedeninizi yazdıktan sonra yine “hesabımı geçici olatak kapat” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza gelen pencerede Instagram hesabı dondurma işleminizi onaylayın.

Instagram hesabınızı dondurduktan sonra istediğiniz zaman yeniden açabilirsiniz. Eski fotoğraf ve yorumlarınız silinmeyecek, ilk açtığınızda hemen görünmeseler de belirli bir süre sonra yeniden geri döneceklerdir. Instagram hesabı silme işleminden sonra ise belirli bir süreyi geçirirseniz hesabınıza yeniden geri dönmeniz mümkün olmaz. Bu nedenle eğer hesabınızı silmekte kararlıysanız, önce fotoğraflarınızı yedeklemenizi öneririz.

5
Sending
User Review
5 (1 vote)

Yorum Bırakın